Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Картофи на грил с майонеза, зелен лук и балсамов оцет

Картофи на грил с майонеза, зелен лук и балсамов оцет

Картофи на грил с майонеза, зелен лук и балсамов оцет - изображение

Със затоплянето на времето, барбекюто става още по-примамливо, а вкусните гарнитури никога не са излишни. Предлагаме ви още един вариант на картофена салата с хрупкав бекон, кремообразен дресинг от майонеза и балсамов оцет. Насладете се на интересната салата, преплела в себе си различни вкусове.

Необходими продукти:

  • 1.300 кг червени бейби картофи
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 чаена лъжица сол
  • 1 чаена лъжица черен пипер
  • 1 чаена чаша майонеза
  • 1/4 чаена чаша магданоз
  • 1/4 чаена чаша бял балсамов оцет
  • 2 чаени лъжици захар
  • 2 чаени лъжици Дижонска горчица
  • 1 чаена чаша нарязан на полумесеци червен лук
  • 120 грама синьо сиренето
  • 6 слайса бекон

Начин на приготвяне:

Запържете бекона в сух тиган, докато стане хрупкав. Отцедете го от излишната мазнина и го накълцайте на ситно.

Загрейте грил на 200 градуса.

Нарежете картофите на половинки и ги сложете в центъра на голям лист алуминиево фолио. Поръсете със сол и черен пипер и полейте със зехтин. Увийте картофите във фолиото и направете един голям плик.

Сложете пакета върху скарата и печете за 15 минути от всяка страна. Внимателно разтворете фолиото и оставете картофите да се охладят за 5 минути.

Смесете майонезата, магданоза, балсамовия оцет и захарта в голяма купа. Прибавете картофите и раздрусайте купата.

Добавете лука, натрошеното синьо сирене и бекона.

Разбъркайте всички продукти и сервирайте.

Забележка: По желание може да използвате тъмен балсамов оцет, но той ще промени цвета на салатата.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: myrecipes.com

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияАлт. медицинаИсторияЛюбопитноСнимкиЛайфстайлНовиниДиетиБотаникаЛечения