Печени картофи в хрупкава кашкавалена панировка с чесън

Необходими продукти:
1 килограм картофи
50 грама кашкавал (може пармезан или друг вид подобно сирене)
1 супена лъжица пушен сладък червен пипер
1/2 чаена лъжица чесън на прах
1/4 чаена лъжица смлян кориандър
1/4 чаена лъжица горчица на прах
4-5 супени лъжици галета
1 чаена лъжица сол
смлян черен пипер на вкус
1 яйце
други подправки и билки по ваш избор и на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте картофите с четка, ако използвате пресни. Ако са стари, обелете. Сварете ги цели до полуготовност и извадете от водата.
В подходящ съд смесете галетата с подправките и настъргания кашкавал.
Разбъркайте добре.
Разбийте с вилица яйцето в отделна купа. Разрежете картофите на 4 части по дължина.
Потопете ги първо в яйцето, след това оваляйте в ароматната смес.
Подредете в тава и изпечете в загрята до 180 градуса фурна за около 30-40 минути.
Поднесете ястието със зеленчуци и любим сос.
Добър апетит!
Снимки: iamcook.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Печени картофи с подправки
- Печени картофи с броколи и соев сос
- Цели печени картофи с млечен сос
- Рецепти за картофи на фурна с розмарин и чесън
- Печени картофи в патешка мас с чесън и мащерка
- Запечени картофи с чесън, гъби и лук
- Печени картофи в царевична панировка
- Печени картофи с лук, мащерка и оцет
- Печени картофи с крема сирене
- Печени картофи с масло и пармезан
Коментари към Печени картофи в хрупкава кашкавалена панировка с чесън