Картофи в масло и мащерка на тиган
Необходими продукти:
- 2 супени лъжици зехтин
- 2 супени лъжици безсолно масло
- 1 супена лъжица прясна мащерка, нарязана на ситно
- 1 килограм малки картофи, разполовени
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Загрейте зехтина и маслото в голям тиган на средно силен огън.
- Когато се сгорещят, добавете мащерката и разбъркайте за кратко.
- Подредете картофените половинки в тигана с отрязаната част надолу.
- Гответе на умерен огън в продължение на 10 минути до образуването на кафява хрупкава коричка.
- Обърнете ги, покрийте тигана с капак и гответе още 8-10 минути или до пълната им готовност.
- Подправете със сол и черен пипер на вкус и поднесете.
Приятен апетит!
Снимки: jocooks.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАСЛО ОТ ПШЕНИЧЕН ЗАРОДИШ 100 мл АГРОСЕЛПРОМ
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ МАЩЕРКА 5 мл
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МЛЯКО 190 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6510
СЛАДЪК КАРТОФ прах 200 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ РИБА ХЕК С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Какво лекува мащерката
- Отглеждане на мащерка
- Намалете високата температура със суров картоф
- Обикновен маслен крем
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Картоф
Коментари към Картофи в масло и мащерка на тиган