Картофи в масло и мащерка на тиган

Необходими продукти:
- 2 супени лъжици зехтин
- 2 супени лъжици безсолно масло
- 1 супена лъжица прясна мащерка, нарязана на ситно
- 1 килограм малки картофи, разполовени
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Загрейте зехтина и маслото в голям тиган на средно силен огън.
- Когато се сгорещят, добавете мащерката и разбъркайте за кратко.
- Подредете картофените половинки в тигана с отрязаната част надолу.
- Гответе на умерен огън в продължение на 10 минути до образуването на кафява хрупкава коричка.
- Обърнете ги, покрийте тигана с капак и гответе още 8-10 минути или до пълната им готовност.
- Подправете със сол и черен пипер на вкус и поднесете.
Приятен апетит!
Снимки: jocooks.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ МАЩЕРКА 5 мл
БОТАЛАЙФ ОРГАНИЧНО МАСЛО ОТ РИГАН 10 мл
БОТАЛАЙФ РИЦИНОВО МАСЛО 50 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ МАСЛО 250 мл
ЕОФЛОРИА МАСЛО ОТ ЧЕРЕН КИМИОН 100 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ РОЗМАРИН 10 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Великденски курабии с масло
- Какво лекува мащерката
- Намалете високата температура със суров картоф
- Отглеждане на мащерка
- Сладък картоф
- Обикновен маслен крем
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Супа от коприва с картофи
Коментари към Картофи в масло и мащерка на тиган