Картофи в масло и мащерка на тиган
Необходими продукти:
- 2 супени лъжици зехтин
- 2 супени лъжици безсолно масло
- 1 супена лъжица прясна мащерка, нарязана на ситно
- 1 килограм малки картофи, разполовени
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Загрейте зехтина и маслото в голям тиган на средно силен огън.
- Когато се сгорещят, добавете мащерката и разбъркайте за кратко.
- Подредете картофените половинки в тигана с отрязаната част надолу.
- Гответе на умерен огън в продължение на 10 минути до образуването на кафява хрупкава коричка.
- Обърнете ги, покрийте тигана с капак и гответе още 8-10 минути или до пълната им готовност.
- Подправете със сол и черен пипер на вкус и поднесете.
Приятен апетит!
Снимки: jocooks.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ МАЩЕРКА 5 мл
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПАЩЪРНАК И КАРТОФИ 190 г
АКТИВЕН ВЪГЛЕН таблетки 250 мг * 20
СТИКС КРЕМ - БАЛСАМ ЗА РЪЦЕ СЪС СОК ОТ КАРТОФИ 50 мл.
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ СЪС СПАНАК И ИЗВАРА 190 г
СТИКС КРЕМ-БАЛСАМ ЗА РЪЦЕ СЪС СОК ОТ ИЗЦЕДЕНИ КАРТОФИ 70 мл
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Какво лекува мащерката
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Обикновен маслен крем
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Отглеждане на мащерка
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
Коментари към Картофи в масло и мащерка на тиган