Картофи в масло и мащерка на тиган

Необходими продукти:
- 2 супени лъжици зехтин
- 2 супени лъжици безсолно масло
- 1 супена лъжица прясна мащерка, нарязана на ситно
- 1 килограм малки картофи, разполовени
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Загрейте зехтина и маслото в голям тиган на средно силен огън.
- Когато се сгорещят, добавете мащерката и разбъркайте за кратко.
- Подредете картофените половинки в тигана с отрязаната част надолу.
- Гответе на умерен огън в продължение на 10 минути до образуването на кафява хрупкава коричка.
- Обърнете ги, покрийте тигана с капак и гответе още 8-10 минути или до пълната им готовност.
- Подправете със сол и черен пипер на вкус и поднесете.
Приятен апетит!
Снимки: jocooks.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ МАЩЕРКА 5 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ АНАСОН 10 мл
МАСЛО ОТ ЧЕРЕН КИМИОН 250 мл БАЛЧО
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ЖОЖОБА 20 мл
ОСТРОВИТ БАДЕМОВО МАСЛО С ПАРЧЕНЦА 500 г
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ДЖИНДЖИФИЛ 10 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Какво лекува мащерката
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Картофени шишчета с масло
- Накиснете мащерка в бяло вино за лечение на гастрит
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Намалете високата температура със суров картоф
- Масло от рапица
- Отглеждане на мащерка
- Лазаня с пилешко и блатове от картофи с бекон
- Хлебен пудинг
Коментари към Картофи в масло и мащерка на тиган