Картофи в масло и мащерка на тиган
Необходими продукти:
- 2 супени лъжици зехтин
- 2 супени лъжици безсолно масло
- 1 супена лъжица прясна мащерка, нарязана на ситно
- 1 килограм малки картофи, разполовени
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Загрейте зехтина и маслото в голям тиган на средно силен огън.
- Когато се сгорещят, добавете мащерката и разбъркайте за кратко.
- Подредете картофените половинки в тигана с отрязаната част надолу.
- Гответе на умерен огън в продължение на 10 минути до образуването на кафява хрупкава коричка.
- Обърнете ги, покрийте тигана с капак и гответе още 8-10 минути или до пълната им готовност.
- Подправете със сол и черен пипер на вкус и поднесете.
Приятен апетит!

Снимки: jocooks.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ МАЩЕРКА 5 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ АНАСОН 10 мл
МАСЛО ОТ ЧЕРЕН КИМИОН 250 мл БАЛЧО
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ЖОЖОБА 20 мл
КОКОСОВО МАСЛО ОРГАНИК 440 мл НАТУРАЛ ФАКТОРС
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ДЖИНДЖИФИЛ 10 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Масло или маргарин - кое е по-доброто за сърцето?
- Какво лекува мащерката
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Намалете високата температура със суров картоф
- Обикновен маслен крем
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
Коментари към Картофи в масло и мащерка на тиган