Картофен чипс на фурна с розмарин
Необходими продукти:
- 2 средно големи картофа
- 2 супени лъжици листа от розмарин, нарязани на ситно
- 2 чаени лъжички студено пресован зехтин
- 1 чаена лъжичка морска сол
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса и покрийте дъното на две тави с хартия за печене.
- Измийте картофите и ги нарежете на тънки филийки.
- Прехвърлете ги в гевгир и изплакнете под студена течаща вода. По този начин ще отстраните картофеното нишесте и чипсът ще стане по-хрупкав.
- Подсушете с кухненска хартия и ги прехвърлете в голяма купа.
- Поръсете с нарязания розмарин, зехтина и солта и внимателно разбъркайте, за да се овкусят равномерно.
- Разпределете картофените филийки в двете тави, без да се припокриват.
- Печете в средата на фурната в продължение на 35-40 минути, в зависимост от дебелината. Обърнете по средата на печенето.
- Поднесете картофения чипс топъл или го съхранявайте в херметически затворен съд в срок до 5 дни.
Приятен апетит!
Снимка: leitesculinaria.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Отглеждане на розмарин
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Чипс от моркови на фурна
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
Коментари към Картофен чипс на фурна с розмарин