Картофено руло с яйца и зелен лук
Необходими продукти:
- 1,5 килограма картофи
- 4 яйца сурови
- 4 варени яйца
- 80 грама крема сирене
- 4 - 5 супени лъжици брашно
- 140 грама майонеза
- 3 супени лъжици галета
- 120 грама масло
- 3 супени лъжици сметана
- подправки
- 50 грама пера зелен лук
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете картофите и ги сварете. По време на варенето подсолете. След това намачкайте на пюре, прибавете крема сиренето, 2 от суровите яйца и брашното. В горещата смес сложете маслото, разбийте до еднородност и оставете да изстива.
Нарежете на ситно сварените яйца. Накълцания лук посолете на вкус и намачкайте с ръце, за да може да си пусне сока. Когато това стане, го смесете с яйцата, сложете малко олио, лют пипер, сол.
Изсипете картофената смес върху фолио, напръскано с вода, с ръце оформете равен слой. Оставете краищата на фолиото непокрити (около сантиметър и половина). Върху картофите сложете сместа от яйцата и лука, заравнете и навийте стегнато руло. Поставете го в съд, подмазан с масло, надупчете с вилица повърхността, залейте със сметана, смесена с два сурови жълтъка и поръсете с галета.
Поставете рулото да се пече във фурната при 180 градуса за около 35 - 40 минути. Върху готовото ястие може да "нарисувате" някаква фигура или друго с майонеза.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Картофено руло с плънка от спанак и яйца
- Картофено руло с шунка, кашкавал и моцарела
- Картофено руло с кашкавал и плънка от кайма
- Картофено руло с моркови и извара
- Руло от картофи със спанак и телешка кайма
- Картофено руло с моркови и гъби
- Картофено руло с кренвирши
- Картофено руло с майонеза и ароматна плънка
- Картофено руло с плънка от кисели краставички, гъби, лук и чесън
- Картофено руло със спанак и яйца
Коментари към Картофено руло с яйца и зелен лук