Картофено руло с шунка, кашкавал и моцарела
Необходими продукти:
- 1/2 килограм картофи
- 1 глава лук
- 100 грама кашкавал (настържете го)
- 2 яйца
- 150 грама шунка
- 125 грама моцарела
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 180 градуса, за да загрее, докато направите рулото.
Обелете и измийте картофите, след което ги настържете, смелете с блендер или машинка за мелене на месо.
Лука също обелете и смелете, смесете го с картофите, добавете кашкавала, яйцата, подправките и разбъркайте.
Застелете тавичка с хартия за печене, която намазнете с олио. Разпределете равномерно картофената маса в съда и поставете за 25 минути във вече горещата фурна.
Когато извадите блата, оставете го да се охлади малко (за около 10-15 минути).
Нарежете моцарелата и шунката на тънки парчета. Първо подредете шунката, като тя трябва да покрие цялата картофена основа, а след това сложете и моцарелата.
Внимателно навийте руло директно в самата форма. Поставете го за 10 минути във фурната, за да се разтопи сиренето и ястието да се затопли добре.
Поднесете го със зелена салата.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: life-good.com.ua
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Картофено руло с плънка от спанак и яйца
- Картофено руло с кашкавал и плънка от кайма
- Картофено руло с моркови и извара
- Картофено руло с моркови и гъби
- Картофено руло с кренвирши
- Картофено руло с майонеза и ароматна плънка
- Руло от картофи със спанак и телешка кайма
- Картофено руло със спанак и яйца
- Картофено руло с плънка от кисели краставички, гъби, лук и чесън
- Картофено руло със сладко от сливи, бадеми и мак
Коментари към Картофено руло с шунка, кашкавал и моцарела