Картофено руло със спанак и яйца
Необходими продукти:
- картофено пюре
- 2 сурови яйца
- 1 чаена чаша брашно
- олио
- фолио
За плънката:
- 2 сварени твърдо яйца
- 450 грама замразен спанак
- 1 глава лук
- малко пера зелен лук
- сол и черен пипер на вкус
- олио за пържене
- 150 грама заквасена сметана или майонеза
Начин на приготвяне:
Запържете нарязания на полукръгчета стар лук, към който прибавете спанака. Задушавайте продуктите, докато течността се изпари и тогава сложете накълцаните пера. Няколко минути по-късно свалете съда от огъня и охладете съдържанието му.
Към него прибавете сварените яйца, предварително настъргани (или ситно нарязани). Разбъркайте, подправете.
Разбитите сурови яйца изсипете в охладеното картофено пюре, сложете и брашното. Разбъркайте, не трябва да остават бучки.
Набрашнете обилно лист фолио и върху него разпределете картофеното тесто във вид на правоъгълник, заравнете.
Върху тази основа нанесете плънката и оформете руло.
Сложете го в тава, намажете със заквасена сметана или майонеза.
Изпечете до появата на златиста коричка.
Поднесете рулото със заквасена сметана или млечен сос.
Добър апетит!
Източник: culinar.club
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Картофено руло с плънка от спанак и яйца
- Картофено руло с кашкавал и плънка от кайма
- Картофено руло с шунка, кашкавал и моцарела
- Картофено руло с моркови и извара
- Картофено руло с моркови и гъби
- Картофено руло с кренвирши
- Картофено руло с майонеза и ароматна плънка
- Руло от картофи със спанак и телешка кайма
- Картофено руло с плънка от кисели краставички, гъби, лук и чесън
- Картофено руло със сладко от сливи, бадеми и мак
Коментари към Картофено руло със спанак и яйца