Картофено пюре с пържен лук и индийско орехче
    Необходими продукти:
500 грама картофи
200 милилитра сметана или прясно мляко
1 глава червен лук
2 малки глави лук шалот
30 грама масло
1 яйце
щипка настъргано индийско орехче
сол
Начин на приготвяне:
Обелете картофите и ги сварете. Накълцайте лука на ситно и го изпържете в маслото. Яйцето разбийте заедно с индийското орехче и солта. Затоплете сметаната, но не допускайте да заври. Намачкайте старателно картофите заедно с топлата сметана/мляко, не трябва да се образуват бучки. Гъстотата определете сами според предпочитанията ви. След това добавете към пюрето яйцето и изпържения лук, разбъркайте добре с помощта на тел за разбиване на яйца.
Съвет: не пържете лука до зачервяване.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
 - Гарнитури със зеленчуци
 - Картофи с бекон и синьо сирене
 - Картофено пюре с прясно мляко и яйца
 - Картофено пюре с цвекло и сметана
 - Тесто от картофено пюре
 - Картофено пюре със спанак и чесън
 - Картофено пюре с броколи и грах
 - Картофено пюре с крема сирене
 - Картофено пюре с кренвирши на фурна
 - Картофено пюре в гърне
 - Картофено пюре с печен чесън и зелени подправки
 
Коментари към Картофено пюре с пържен лук и индийско орехче