Картофено пюре с пържен лук и индийско орехче
Необходими продукти:
500 грама картофи
200 милилитра сметана или прясно мляко
1 глава червен лук
2 малки глави лук шалот
30 грама масло
1 яйце
щипка настъргано индийско орехче
сол
Начин на приготвяне:
Обелете картофите и ги сварете. Накълцайте лука на ситно и го изпържете в маслото. Яйцето разбийте заедно с индийското орехче и солта. Затоплете сметаната, но не допускайте да заври. Намачкайте старателно картофите заедно с топлата сметана/мляко, не трябва да се образуват бучки. Гъстотата определете сами според предпочитанията ви. След това добавете към пюрето яйцето и изпържения лук, разбъркайте добре с помощта на тел за разбиване на яйца.
Съвет: не пържете лука до зачервяване.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Картофено пюре с прясно мляко и яйца
- Тесто от картофено пюре
- Картофено пюре с кренвирши на фурна
- Картофено пюре с чесън и оцет
- Зеленчуково пюре от картофи, тиква и моркови
- Как се прави картофено пюре
- Картофено пюре със спанак и чесън
- Картофено пюре с броколи и грах
- Пюре от пащърнак и картофи с лешници
- Картофено пюре с цвекло и сметана
Коментари към Картофено пюре с пържен лук и индийско орехче