Картофено пюре с масло, пармезан и праз
Необходими продукти:
1 килограм картофи
150 милилитра прясно мляко с висока масленост
100 грама масло
100 милилитра силно концентриран пилешки бульон
100 грама настърган пармезан или друг вид сирене/кашкавал
1 чаена чаша нарязан на кръгчета праз
смлян бял пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете картофите, нарежете ги на четвъртинки, сложете в тенджера и залейте с вода (колкото да покрие картофите). Поставете на котлона. Когато водата заври, подсолете, намалете температурата до минимум, затворете съда с капак и сварете до готовност.
Докато са още горещи, намачкайте и поръсете със смлян бял пипер. След това при непрекъснато бъркане налейте бульона, млякото и накрая добавете половината от маслото.
Останалото масло сложете в подходящ съд, изсипете пюрето, което поръсете с нарязания праз и настъргания пармезан. Поставете в загрята до 190 градуса фурна за 5 минути.
Ястието е готово.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Картофено пюре с прясно мляко и яйца
- Картофено пюре със спанак и чесън
- Тесто от картофено пюре
- Картофено пюре с цвекло и сметана
- Картофено пюре с кренвирши на фурна
- Картофено пюре с чесън и оцет
- Зеленчуково пюре от картофи, тиква и моркови
- Пюре от пащърнак и картофи с лешници
- Картофено пюре с кисело мляко и лук
- Как се прави картофено пюре
Коментари към Картофено пюре с масло, пармезан и праз