Картофени рози с лук, бекон и кашкавал

Необходими продукти:
- 3-4 глави лук
- 3-4 картофа
- 2-3 супени лъжици зехтин
- сол и черен пипер на вкус
- 100 грама бекон, нарязан фино
- 100-150 грама кашкавал
- 2 супени лъжици балсамов оцет
- 1/2 чаена чаша захар
- 1 чаена чаша вода
- 300 грама бутер тесто
Начин на приготвяне:
Обелете, измийте и нарежете картофите на фини кръгчета. Половината от лука нарежете на полумесеци, а останалата част на тънки филийки. В тиган сгорещете 1-2 чаени лъжички зехтин и запържете първия. Добавете захарта, балсамовия оцет, водата, разбъркайте и задушете сместа за 10 минути. Намалете мощността на котлона, гответе докато течността се редуцира и охладете.
Разстелете бутер тестото, разрежете го на ленти, еднакви по ширина. Намажете с лучения крем по дължина, добавете слайс бекон.
Отгоре наредете ред картофени и лучени кръгчета, а от долната страна сложете нарязан кашкавал.
Прегънете краищата на тестото и завийте на руло. Намаслете форма за мъфини, подредете бутер цветята и запечете в загрята на 200 градуса фурна за 30 минути.
Охладете розичките, поднесете ги и им се насладете.
Добър апетит!
Източник: golbis.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Памуклийка, цистус инканус, скална роза, лавдан
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Обикновено картофено нишесте против стомашно разстройство при деца
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Тиквички и картофи на фурна в сметанов сос с кашкавал
- Сладък картоф
- Брамбораки - чешки картофени палачинки
- Роза
Коментари към Картофени рози с лук, бекон и кашкавал