Картофени рози с лук, бекон и кашкавал
Необходими продукти:
- 3-4 глави лук
- 3-4 картофа
- 2-3 супени лъжици зехтин
- сол и черен пипер на вкус
- 100 грама бекон, нарязан фино
- 100-150 грама кашкавал
- 2 супени лъжици балсамов оцет
- 1/2 чаена чаша захар
- 1 чаена чаша вода
- 300 грама бутер тесто
Начин на приготвяне:
Обелете, измийте и нарежете картофите на фини кръгчета. Половината от лука нарежете на полумесеци, а останалата част на тънки филийки. В тиган сгорещете 1-2 чаени лъжички зехтин и запържете първия. Добавете захарта, балсамовия оцет, водата, разбъркайте и задушете сместа за 10 минути. Намалете мощността на котлона, гответе докато течността се редуцира и охладете.
Разстелете бутер тестото, разрежете го на ленти, еднакви по ширина. Намажете с лучения крем по дължина, добавете слайс бекон.
Отгоре наредете ред картофени и лучени кръгчета, а от долната страна сложете нарязан кашкавал.
Прегънете краищата на тестото и завийте на руло. Намаслете форма за мъфини, подредете бутер цветята и запечете в загрята на 200 градуса фурна за 30 минути.
Охладете розичките, поднесете ги и им се насладете.
Добър апетит!
Източник: golbis.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СТИКС КРЕМ - БАЛСАМ ЗА РЪЦЕ СЪС СОК ОТ КАРТОФИ 30 мл.
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН БОБ И ЗАЕШКО 220 г 6853
КАРТОФЕНО НИШЕСТЕ 200 г ЗДРАВНИЦА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МЛЯКО 190 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6510
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Памуклийка, цистус инканус, скална роза, лавдан
- Сладък картоф
- Роза
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
Коментари към Картофени рози с лук, бекон и кашкавал