Картофени пирожки с пармезан и зелен лук
Необходими продукти:
- 500 грама бутер тесто
- 400 грама картофи
- 2 връзки зелен лук
- 100 грама настърган пармезан
- 2 яйца
- 4 супени лъжици нарязан магданоз
- индийско орехче
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Сварете картофите, без да ги обелвате. След това обелете и намачкайте с помощта на преса. Размразете тестото. Нарежете лука на тънки кръгчета, смесете го с картофите, добавете настъргания пармезан, яйцата, нарязания магданоз, сложете подправки на вкус.
Подмажете дъното на тава с масло. Разточете тестото (тънък слой) и го нарежете на квадрати с размери 10 х 10 см. В средата на всеки сложете по лъжица от картофената плънка и оформете като триъгълници или придайте каквато форма желаете на пирожките. Намажете повърхността им с разбит жълтък и изпечете във фурната при температура от 200 градуса в продължение на 20 минути.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Пирожки от хляб лаваш и плънка от кисело зеле с кайма
- Тесто с извара за бисквитки, пирожки и пити
- Тесто за пирожки с извара, сметана и яйца
- Пирожки с извара и плодове
- Мини пирожки с маслини и извара
- Бобени бутер пирожки с кашкавал, мащерка и чесън
- Мързеливи пирожки с ябълки и канела
- Пържени картофени пирожки с плънка от сушени сини сливи
- Пържени пирожки с плънка от домати, сирене и яйца
- Пирожки с плънка от кашкавал и картофи
Коментари към Картофени пирожки с пармезан и зелен лук