Начало Хранене Рецепти Основни ястия От картофи Картофени палачинки с чедър и зелен лук

Картофени палачинки с чедър и зелен лук

Картофени палачинки с чедър и зелен лук - изображение

Често се случва в хладилника да останат неизядени малки количества храна, които не знаем как да използваме и обикновено изхвърляме. В тези лесни палачинки може да използвате картофите от предишната вечер и да получите много атрактивна закуска или обяд за вас и вашето семейство.

Необходими продукти:

  • 3 чаени чаши сварени картофи
  • 2/3 чаена чаша сирене чедър
  • 2 супени лъжици зелен лук
  • 1 яйце
  • 2/3 чаени чаши самонабухващо брашно
  • зехтин
  • заквасена сметана за сервиране

Начин на приготвяне:

смес за картофени палачинки

Намачкайте картофите, за да се получи фино пюре (или ползвайте вече приготвено). Настържете сиренето чедър с ренде, а зеленият лук накълцайте съвсем ситно. Прибавете ги към картофите. Добавете 3 супени лъжици брашно и яйцето.

 смес за картофени палачинки

Размесете добре с ръце и направете 12 малки топки от сместа.

 картофени палачинки

Загрейте тиган с незалепващо покритие и сложете 2-3 супени лъжици зехтин в него. Изчакайте да се загрее. С ръце изтънете всяка картофена топка и оваляйте в брашно. Запържете до златисто от всяка страна. Ако има нужда, добавете още мазнина, преди да сложите следващите. Извадете палачинките върху парче кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина. Сервирайте с лъжица заквасена сметана.

картофени палачинки

Забележка: Ако текстурата на картофената смес ви се струва много течна, добавете още малко брашно за лесно оформяне на палачинките.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: justataste.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияАлт. медицинаИсторияЛюбопитноСнимкиЛайфстайлНовиниДиетиБотаникаЛечения