Картофени кюфтета с рибно филе
Необходими продукти:
8 картофа
500 грама филе от риба
1 глава лук
2 яйца
3 с.л. брашно
3 с.л. масло
3 с.л. сметана
сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Смелете филето заедно с лука през машинка за мелене на месо. Към получената кайма прибавете 1 яйце, сол, пипер и смесете. Сварете картофите с кората, обелете ги и ги смачкайте отново с помощта на машинката. Добавете към тях другото яйце, брашното, сол, пипер и разбъркайте добре. От получената смес направете питки, в средата им сложете от каймата, затворете питките и ги оформете като кюфтенца. След това ги оваляйте в брашно и изпържете от двете страни в олио. Готовите кюфтенца полейте със сметана.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Кюфтета от картофи, тиквички, сирене и морков
- Картофени кюфтета със спанак и чесън
- Кюфтета от картофи, грах и моркови
- Кюфтета от боб и картофи
- Картофени кюфтенца от иракската кухня с телешко месо (Kubbat timman Arancini)
- Картофени кюфтета с плънка от кашкавал, зелен лук и магданоз
- Картофени кюфтенца със спанак
- Картофени кюфтета с овесени ядки и чесън
- Сочни кюфтета с настърган картоф
- Картофени кюфтета с топяща се моцарела
Коментари към Картофени кюфтета с рибно филе