Картофени кюфтета с плънка от черен дроб с лук (на фурна)
Необходими продукти:
- картофи
- яйца
- брашно
- сол
За плънката:
- черен дроб по избор
- лук
- олио за пържене
- сол и смлян черен пипер на вкус
За панировката:
- галета
- жълтък
Начин на приготвяне:
Обелете картофите, нарежете ги на парчета и сварете в подсолена вода до готовност. След това намачкайте до получаването на пюре и прибавете 1 или няколко сурови яйца (зависи от количеството картофи). Сложете малко брашно - трябва да направите еластично тесто, което лесно се отлепя от дланите.
Заемете с плънката.
Сварете дроба до готовност, след което смелете с помощта на блендер.
Лука обелете, нарежете и изпържете в нагорещено олио до омекване. Прибавете го към дроба и подправете на вкус. Сложете и няколко лъжици от картофеното пюре, за да придобие плънката плътност и да стане еднородна.
Разстелете върху дланта си от картофеното тесто, в средата сложете от дроба и оформете кюфтета, затваряйки пълнежа.
Оваляйте ги в галета, след това потопете в разбит жълтък и подредете в намазнена с олио тава.
Изпечете във фурната за около 15 минути при 180-200 градуса.
Добър апетит!
Снимка: povarenki.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Кюфтета от картофи, тиквички, сирене и морков
- Кюфтета от картофи, грах и моркови
- Картофени кюфтета с моркови, рулца от раци и кашкавал
- Панирани картофени кюфтета с царевица, грах и лук
- Картофени кюфтета с пилешко
- Кюфтета от нахут и картофи с кимион, джинджифил и лют пипер
- Картофени кюфтета с кайма и чесън
- Картофени кюфтета с чесън
- Кюфтета от боб и картофи
- Картофени кюфтета със сос от сметана и гъби
Коментари към Картофени кюфтета с плънка от черен дроб с лук (на фурна)