Картофени кюфтета с ориз, топено сирене и лук
Необходими продукти:
- 1 килограм картофи
- 3 супени лъжици брашно
- чесън по желание
- 2 яйца
- 1 чаена чаша сварен ориз
- 150-200 грама топено сирене
- връзка зелен лук
- 1 глава червен лук
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
Настържете ситно обелените картофи, подсолете ги и добавете сварения ориз, двата вида лук, яйцата и три лъжици брашно. Разбъркайте.
Загребвайте с лъжица от тестото и подредете в нагорещен тиган с олио, оформяйки питки. В средата на всяка сложете по парченце топено сирене и покрийте с лъжица от картофено-оризовата смес.
Изпържете кюфтета до златисто. Оризът не се усеща, той се слива с картофите.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Кюфтета от картофи, тиквички, сирене и морков
- Кюфтета от картофи, грах и моркови
- Картофени кюфтета с моркови, рулца от раци и кашкавал
- Панирани картофени кюфтета с царевица, грах и лук
- Картофени кюфтета с пилешко
- Кюфтета от нахут и картофи с кимион, джинджифил и лют пипер
- Картофени кюфтета с кайма и чесън
- Картофени кюфтета с елда на фурна
- Картофени кюфтета с чесън
- Кюфтета от боб и картофи
Коментари към Картофени кюфтета с ориз, топено сирене и лук