Картофени кюфтета с бекон в масло

Необходими продукти:
- 2 1/2 чаени чаши картофено пюре, охладено
- 1 голямо яйце
- 1/3 чаена чаша брашно
- 1 чаена чаша натрошено сирене
- 250 грама бекон
- 1/2 чаена чаша лук, нарязан на ситно
- сол и прясно смлян черен пипер
- 2 чаени чаши галета
- 4-6 супени лъжици масло
Начин на приготвяне:
- В голяма купа смесете картофеното пюре с яйцето, брашното, сиренето, бекона и лука.
- Разбъркайте и подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Изсипете галетата в голяма и плитка чиния.
- Оформете картофеното кюфте от 1/4 чаена чаша смес и го оваляйте в галета. Повторете с останалата смес.
- Загрейте половината масло в голям тиган на средно силен огън.
- Изпържете кюфтетата за около 2 минути от всяка страна до златисто кафяв цвят.
- Когато мазнината в тигана намалее, добавете останалото масло.
- Прехвърлете ги върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
- Поднесете картофените кюфтета топли.
Приятен апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Картофени кюфтета със спанак и чесън
- Кюфтета от картофи, грах и моркови
- Кюфтета от тиквички и картофи
- Кюфтета от настъргани картофи с кашкавал и копър (на фурна)
- Кюфтета от нахут и картофи с кимион, джинджифил и лют пипер
- Картофени кюфтета с киноа и чесън
- Картофени кюфтета с къдраво зеле и лимонов сос
- Картофени кюфтета с орехи и чесън
- Панирани картофени кюфтета с царевица, грах и лук
- Кюфтета от картофи, тиквички, сирене и морков
Коментари към Картофени кюфтета с бекон в масло