Картофени гнезда с гъби и кашкавал
Необходими продукти
За гнездата:
1 килограм картофи
2 яйца
1 супена лъжица масло
100 милилитра топло прясно мляко
За плънката:
200 грама гъби
1 голяма глава лук
няколко супени лъжици настърган кашкавал
щипка смлян черен пипер
подправки по избор
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете картофите и ги нарежете на едри парчета. Сложете ги в тенджера, залейте с вряща вода, подсолете и сварете до готовност. След това отлейте водата и налейте млякото, сложете маслото. Намачкайте на пюре, добавете яйцата и разбийте с миксер.
Измийте гъбите и ги нарежете на сламки. Лука обелете и нарежете на полукръгчета. Изпържете лука и гъбите в олио до златисто. Прибавете черния пипер, подправки, сол.
Напълнете сладкарски шприц с картофеното пюре и оформете "гнездата" в тава подмазана с масло или застлана с хартия за печене. Гнездата направете, като първо от картофите образувате дъно, след това оформете "стени". Напълнете ги с гъбената плънка, поръсете с настърган кашкавал и сложете във фурната за 15 минути при 180 градуса.
Добър апетит!
Коментари към Картофени гнезда с гъби и кашкавал