Картофена салата с яйца, бекон и майонеза
Необходими продукти:
5-6 средни картофа
5 яйца
3-4 ивици бекон
50 грама орехи по желание
3 супени лъжици майонеза
Начин на приготвяне:
Сварете картофите и яйцата до готовност, обелете ги и нарежете на кръгчета.
Бекона нарежете на ситно и изпържете до златисто. Извадете върху хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
Смесете в салатиера картофите и яйцата, прибавете бекона и натрошените орехи (може и без тях), сложете малко майонеза и разбъркайте. Оставете салата да престои около час, след това поднесете.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Салата от сладки картофи и фета сирене
- Руска ли е руската салата? Историята и вариантите на рецептата от създаването й до наши дни
- Топла картофена салата с леща и кисели краставички
- Новогодишна желирана салата
- Новогодишна картофена салата Прасенце с яйца, колбас и майонеза
- Салата "Новогодишен звън"
- Картофена салата с маслини
- Картофена салата с нахут, червен лук и къри
- Салата Кампера
- Картофена салата с яйца и майонезен дресинг
Коментари към Картофена салата с яйца, бекон и майонеза