Картофена салата с майонезен дресинг и каперси
Необходими продукти:
- 1 килограм картофи
- 2 големи яйца
- 1/2 връзка зелен лук - нарязан
- 2 супени лъжици каперси
- 1 чаена чаша майонеза
- 1/4 чаена чаша дижонска горчица
- 1/4 чаена чаша нарязани на ситно кисели краставички + 1/4 чаена чаша от саламурата
- 1/2 малка глава червен лук
- 2 супени лъжици плосколистен магданоз
- сокът от 1/2 лимон
- зехтин
Начин на приготвяне:
Измийте картофите и яйцата. Сложете ги в голяма тенджера и ги покрийте със студена вода и ги сварете. Варете яйцата 12 минути и ги извадете от съда, а картофите оставете да се сварят до готовност.
Нарежете на ситно киселите краставички, лука и магданоза.
Заделете малко от каперсите и от зеления лук за гарниране. Останалите сложете в купа и комбинирайте с майонезата, горчицата, киселите краставички и саламурата им, магданоза, зеления и червения лук, както и лимоновия сок. Подправете със сол и черен пипер (имайте предвид, че каперсите и киселите краставички са солени).
Обелете яйцата и ги настържете в майонезената смес. Когато сварените картофи са се охладили ги обелете и смачкайте с ръка директно в купата (може да нарежете и на малки кубчета). Когато добавите всички картофи, разбъркайте добре с дресинга, сервирайте и поръсете магданоз, заделените каперси и лук.
Полейте с малко зехтин.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: seriouseats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Картофена салата с майонеза, горчица и мед
- Варени картофи с масло, печени чушки и чубрица
- Пикантна картофена салата с чесън, яйца и копър
- Гръцка картофена салата
- Картофена салата с яйца и майонезен дресинг
- Салата Кампера
- Руска ли е руската салата? Историята и вариантите на рецептата от създаването й до наши дни
- Салата от сладки картофи и фета сирене
- Картофена салата с майонезен дресинг и селъри
- Салата "Новогодишен звън"
Коментари към Картофена салата с майонезен дресинг и каперси