Начало Хранене Рецепти Салати Със зеленчуци Картофена салата с майонезен дресинг и каперси

Картофена салата с майонезен дресинг и каперси

Картофена салата с майонезен дресинг и каперси - изображение
  • Необходими продукти:
  • 1 килограм картофи
  • 2 големи яйца
  • 1/2 връзка зелен лук - нарязан
  • 2 супени лъжици каперси
  • 1 чаена чаша майонеза
  • 1/4 чаена чаша дижонска горчица
  • 1/4 чаена чаша нарязани на ситно кисели краставички + 1/4 чаена чаша от саламурата
  • 1/2 малка глава червен лук
  • 2 супени лъжици плосколистен магданоз
  • сокът от 1/2 лимон
  • зехтин

Начин на приготвяне:

Измийте картофите и яйцата. Сложете ги в голяма тенджера и ги покрийте със студена вода и ги сварете. Варете яйцата 12 минути и ги извадете от съда, а картофите оставете да се сварят до готовност.

Нарежете на ситно киселите краставички, лука и магданоза.

Заделете малко от каперсите и от зеления лук за гарниране. Останалите сложете в купа и комбинирайте с майонезата, горчицата, киселите краставички и саламурата им, магданоза, зеления и червения лук, както и лимоновия сок. Подправете със сол и черен пипер (имайте предвид, че каперсите и киселите краставички са солени).

Обелете яйцата и ги настържете в майонезената смес. Когато сварените картофи са се охладили ги обелете и смачкайте с ръка директно в купата (може да нарежете и на малки кубчета). Когато добавите всички картофи, разбъркайте добре с дресинга, сервирайте и поръсете магданоз, заделените каперси и лук.

Полейте с малко зехтин.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: seriouseats.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияНовиниЛюбопитноЗдравни съветиСнимкиДиетиАлт. медицинаИсторияЛайфстайлБотаникаЛечения