Картофена салата с кисели краставички, гъби и лук
Необходими продукти:
- 2 кисели краставички
- 100 грама мариновани гъби
- 2 картофа
- 1 глава лук
- олио/зехтин
- магданоз, зелен лук
Начин на приготвяне:
Сварете картофите, обелете ги и нарежете на тънки дълги ленти, изсипете ги в подходящ съд. Към тях прибавете маринованите гъби и нарязания на тънки шайби лук. Накрая сложете и нарязаните на малки кубчета кисели краставички. Разбъркайте всички продукти и овкусете с растително олио или зехтин. Сол може и да не използвате, тъй като и гъбите, и краставичките са солени.
Поръсете салатата с нарязан пресен магданоз (или зелен лук) и поднесете.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Варени картофи с масло, печени чушки и чубрица
- Руска ли е руската салата? Историята и вариантите на рецептата от създаването й до наши дни
- Великденска салата с картофи и яйца
- Многопластова салата Таралеж (от сварени картофи, гъби, маслини и кисели краставички)
- Гръцка картофена салата
- Картофена салата с маслини
- Картофена салата с яйца, зелен лук и сьомга
- Картофена салата с майонеза, горчица и мед
- Салата Диня с домати, краставици и пилешко
- Новогодишна желирана салата
Коментари към Картофена салата с кисели краставички, гъби и лук