Карамелизирани плодове със сусам
Необходими продукти:
100 грама ананас (може да използвате консервиран)
100 грама банани
100 грама ябълки
250 грама захар
сусамови семена за поръсване
10 грама нишесте
100-150 грама тесто (пригответе от продуктите, изброени по-долу)
За тестото:
1 чаена чаша брашно
1 чаена лъжица нишесте
1/2 супена лъжица олио
1 яйце
Начин на приготвяне:
Първо направете тестото, смесвайки брашното с олиото, нишестето и яйцето.
Нарежете плодовете на едри парчета.
Обилно ги поръсете с нишесте.
Потопете ги в готовото тесто и оставете така за известно време.
След това разбъркайте старателно, за да може всички парченца да се покрият равномерно със сместа.
Сгорещете достатъчно количество олио в подходящ съд и изпържете плодовете в него за минута (не повече).
Извадете ги в чиния, може да използвате решетъчна лъжица за целта.
Поставете на котлона отделен чист съд и в него смесете захарта и малко олио. Важно е да бъркате бързо, за да не загори карамелът и да не се втвърди (около минута е достатъчно).
Сложете готовите плодови хапки в сладката смес и поръсете със сусам.
Пържете в продължение на минута, като бъркате непрекъснато.
Десертът е готов, може да поднесете.
Добър апетит!
Снимки: receptiki.pro
Коментари към Карамелизирани плодове със сусам