Карамелизирани картофи със сушени домати, чесън и мащерка
Необходими продукти:
1 килограм картофи
3 скилидки чесън
1 глава лук
100 милилитра зехтин
200 грама сушени домати в масло
2 стръка мащерка
150 грама захар
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте предварително фурната до 180 градуса.
Обелете картофите, разрежете ги надлъжно на две части и подредете в тава (подмазана със зехтин) с разреза надолу.
Напръскайте със зехтин, подсолете и изпечете за около 30 минути.
Лука и чесъна обелете, нарежете ги на малки кубчета и изпържете в 3 супени лъжици зехтин. Добавете изпечените картофени половинки и нека се пържат в продължение на 8 минути.
Извадете сушените домати от мазнината, подсушете и ги нарежете на тънки ивици. Мащерката накълцайте ситно. Сложете двата продукта в съда при останалите и пържете всичко 5 минути.
Направете сироп. Залейте захарта с 5 супени лъжици вода и варете до пълното разтваряне на сладките кристалчета. Течността трябва да придобие златист цвят. Когато това стане, залейте с нея картофите, поръсете с мащерка и свалете от котлона.
Ястието е готово.
Добър апетит!
Снимка: zakaz.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
ГАНЧЕВ ЗЕЛЕНЧУКОВО ПЮРЕ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ, ДОМАТИ И КАПИЯ С МАСЛО 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- 15 снимки на доматени дървета с огромна реколта
- Картоф
- Задушени патладжани с домати, чесън и лук
- Веган картофи с кашу сос
- Печени зеленчуци с гарам масала
- Сварени пресни картофи с чесън, риган и масло
- Консумирайте домати поради 4 причини
- Зеленчукова запеканка
- Картофени рулца в тесто
- Пастет от бял боб със сушени домати и чесън
Коментари към Карамелизирани картофи със сушени домати, чесън и мащерка