Карамелизирани картофи със сушени домати, чесън и мащерка
Необходими продукти:
1 килограм картофи
3 скилидки чесън
1 глава лук
100 милилитра зехтин
200 грама сушени домати в масло
2 стръка мащерка
150 грама захар
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте предварително фурната до 180 градуса.
Обелете картофите, разрежете ги надлъжно на две части и подредете в тава (подмазана със зехтин) с разреза надолу.
Напръскайте със зехтин, подсолете и изпечете за около 30 минути.
Лука и чесъна обелете, нарежете ги на малки кубчета и изпържете в 3 супени лъжици зехтин. Добавете изпечените картофени половинки и нека се пържат в продължение на 8 минути.
Извадете сушените домати от мазнината, подсушете и ги нарежете на тънки ивици. Мащерката накълцайте ситно. Сложете двата продукта в съда при останалите и пържете всичко 5 минути.
Направете сироп. Залейте захарта с 5 супени лъжици вода и варете до пълното разтваряне на сладките кристалчета. Течността трябва да придобие златист цвят. Когато това стане, залейте с нея картофите, поръсете с мащерка и свалете от котлона.
Ястието е готово.
Добър апетит!
Снимка: zakaz.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН ФАСУЛ И ПУЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г 6510
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Домат
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Пилешко филе Капрезе
- Зеленчукова салата от зелени домати с моркови, чушки и чесън
Коментари към Карамелизирани картофи със сушени домати, чесън и мащерка