Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Карамелен чийзкейк с пекан и бърбън

Карамелен чийзкейк с пекан и бърбън

Карамелен чийзкейк с пекан и бърбън - изображение

Необходими продукти:

  • 2 чаени чаши (170 грама) грахам крекери
  • 1/2 чаена чаша разтопено масло
  • 450 грама крема сирене (на стайна температура)
  • 3/4 чаена чаша кристална захар
  • 1/4 чаена чаша прясно мляко
  • 1/2 чаена чаша заквасена сметана
  • 2 супени лъжици бяло пшенично брашно
  • 3 супени лъжици бърбън или уиски
  • 2 цели яйца
  • 1 чаена чаша кафява захар
  • 1/4 чаена чаша нишесте
  • 1/2 чаена лъжица готварска сол
  • 4 жълтъка
  • 2/3 чаена чаша кленов сироп
  • 1/2 чаена чаша сметана
  • 4 супени лъжици масло (студено)
  • 2 чаени чаши натрошени ядки пекан
  • пекан за декорация

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 170 градуса.

Смелете крекерите, докато станат на трохи. Добавете разтопеното масло и разбъркайте.

Във форма с падащо дъно с диаметър 23 сантиметра пресипете трохите. Притиснете ги по дъното на формата и ги сложете в хладилник да се охладят.

В голяма купа смесете крема сиренето, 3/4 чаена чаша захар и прясното мляко. Разбийте с миксер, за да получите гладък пухкав крем.

Добавете заквасената сметана, брашното, 2 лъжици от бърбъна и 2 яйца. Отново разбийте с миксера, докато се смесят всички продукти.

Изсипете крема върху блата и запечете за 1 час, докато крема се стегне.

През това време в купа смесете кафявата захар, нишестето, солта и загрейте на ниска температура в касерола. Веднага добавете и кленовия сироп, сметаната и жълтъците. Разбъркайте, за да се комбинират съставките и оставете на ниска степен да се разтопи захарта, за около 5-10 минути.

Свалете от котлона и добавете студеното масло и последната лъжица от алкохола. Изчакайте да се охлади още малко и добавете натрошените пекани.

Прехвърлете карамелената смес върху чийзкейка и изравнете с шпатула.

Гарнирайте с още ядки и сложете в хладилник, докато се охлади напълно.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co

Още по темата:

5.0, 2 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти