Карамелен чийзкейк с пекан и бърбън
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши (170 грама) грахам крекери
- 1/2 чаена чаша разтопено масло
- 450 грама крема сирене (на стайна температура)
- 3/4 чаена чаша кристална захар
- 1/4 чаена чаша прясно мляко
- 1/2 чаена чаша заквасена сметана
- 2 супени лъжици бяло пшенично брашно
- 3 супени лъжици бърбън или уиски
- 2 цели яйца
- 1 чаена чаша кафява захар
- 1/4 чаена чаша нишесте
- 1/2 чаена лъжица готварска сол
- 4 жълтъка
- 2/3 чаена чаша кленов сироп
- 1/2 чаена чаша сметана
- 4 супени лъжици масло (студено)
- 2 чаени чаши натрошени ядки пекан
- пекан за декорация
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 170 градуса.
Смелете крекерите, докато станат на трохи. Добавете разтопеното масло и разбъркайте.
Във форма с падащо дъно с диаметър 23 сантиметра пресипете трохите. Притиснете ги по дъното на формата и ги сложете в хладилник да се охладят.
В голяма купа смесете крема сиренето, 3/4 чаена чаша захар и прясното мляко. Разбийте с миксер, за да получите гладък пухкав крем.
Добавете заквасената сметана, брашното, 2 лъжици от бърбъна и 2 яйца. Отново разбийте с миксера, докато се смесят всички продукти.
Изсипете крема върху блата и запечете за 1 час, докато крема се стегне.
През това време в купа смесете кафявата захар, нишестето, солта и загрейте на ниска температура в касерола. Веднага добавете и кленовия сироп, сметаната и жълтъците. Разбъркайте, за да се комбинират съставките и оставете на ниска степен да се разтопи захарта, за около 5-10 минути.
Свалете от котлона и добавете студеното масло и последната лъжица от алкохола. Изчакайте да се охлади още малко и добавете натрошените пекани.
Прехвърлете карамелената смес върху чийзкейка и изравнете с шпатула.
Гарнирайте с още ядки и сложете в хладилник, докато се охлади напълно.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЗОЯ БИО ЛУКУМА прах 150 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Чийзкейк в чашка
- Кето чийзкейк с горски плодове
- Мини чийзкейк с карамел
- Шоколадов чийзкейк с крема сирене без печене
- Чийзкейк с халва и орехи
- Чийзкейк от яйца, крема сирене и бял шоколад
- Класически чийзкейк с ягодово сладко
- Лесен теменужен чийзкейк без печене
- Киви чийзкейк с лимон и ванилия
- Бананов чийзкейк без печене
Коментари към Карамелен чийзкейк с пекан и бърбън