Карамелен чийзкейк с орехов блат (без печене)

Необходими продукти:
250 грама бисквити
750 грама обезмаслена извара
250 грама варено кондензирано мляко (млечен карамел Дулсе де лече)
1,5 супени лъжици желатин
50 грама орехови ядки
150 грама масло
5-6 супени лъжици вода
Начин на приготвяне:
Разтворете желатина в малко топла вода. Когато се разтвори, налейте студена вода и оставете да набъбне.
През това време смелете заедно бисквитите и орехите с помощта на блендер. Към тях прибавете размекнатото масло, разбъркайте и основата е готова.
Разпределете я равномерно по дъното на подходяща форма, като част от тестото нека да обхваща и стените на съда (около 2 сантиметра).
Смесете изварата с кондензираното мляко, разбъркайте до еднородност и налейте желатина, който трябва да бъде леко топъл. Отново разбъркайте и нанесете крема върху орехово-бисквитения блат.
Оставете десерта на студено за една нощ, след това може да поднесете.
Добър апетит!
Снимка: foodmaster.info
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Чийзкейк със сирене крема и бял шоколад
- Чийзкейк с тиква и джинджифил
- Млечна торта с карамел и шоколад
- Замразени кексчета с бисквити, ягоди и ванилово кисело мляко
- Чийзкейк с кайсии и бадемов ликьор
- Бананов чийзкейк с извара и карамел
- Чийзкейк с овесени ядки и ябълки
- Шоколадов чийзкейк с ванилов пудинг
- Ванилов чийзкейк с черен шоколад
- Солен чийзкейк с извара и сушени домати
Коментари към Карамелен чийзкейк с орехов блат (без печене)