Карамелен чийзкейк с орехов блат (без печене)
Необходими продукти:
250 грама бисквити
750 грама обезмаслена извара
250 грама варено кондензирано мляко (млечен карамел Дулсе де лече)
1,5 супени лъжици желатин
50 грама орехови ядки
150 грама масло
5-6 супени лъжици вода
Начин на приготвяне:
Разтворете желатина в малко топла вода. Когато се разтвори, налейте студена вода и оставете да набъбне.
През това време смелете заедно бисквитите и орехите с помощта на блендер. Към тях прибавете размекнатото масло, разбъркайте и основата е готова.
Разпределете я равномерно по дъното на подходяща форма, като част от тестото нека да обхваща и стените на съда (около 2 сантиметра).
Смесете изварата с кондензираното мляко, разбъркайте до еднородност и налейте желатина, който трябва да бъде леко топъл. Отново разбъркайте и нанесете крема върху орехово-бисквитения блат.
Оставете десерта на студено за една нощ, след това може да поднесете.
Добър апетит!
Снимка: foodmaster.info
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г
ЗОЯ БИО ЛУКУМА прах 150 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Морковен чийзкейк с фурми и канела
- Нежен чийзкейк с праскови
- Чийзкейк с шоколадова паста Нутела (без печене)
- Мъфин кейкчета с крема сирене и солен карамел
- Мини шоколадов чийзкейк без печене
- Лимонов чийзкейк с рикота и сирене крема
- Кето чийзкейк с горски плодове
- Доматен чийзкейк с подправки
- Чийзкейк с мак и кокос
- Чийзкейк с халва, извара и шоколадова глазура
Коментари към Карамелен чийзкейк с орехов блат (без печене)