Начало Хранене Рецепти Напитки Топли напитки Карамелен горещ шоколад с канела

Карамелен горещ шоколад с канела

Карамелен горещ шоколад с канела - изображение

Необходими продукти:

  • 550 милилитра прясно мляко
  • 60 милилитра вода
  • 70 грама захар
  • пръчка канела
  • 120 грама шоколад по избор (млечен или черен с не по-малко от 60% какао)


Начин на приготвяне:

Смесете млякото и водата в тенджера, сгорещете максимално, но без течността да завира. Свалете тенджерата от котлона.

В отделен съд загрейте захарта с канелата на средна температура, докато сместа придобие кехлибарен цвят.

Тогава започнете да наливате в карамела по малко от млякото, като междувременно бъркате. Бъдете внимателни, защото по повърхността на сместа ще се образува пяна.

Не спирайте да бъркате, докато карамелът се разтвори напълно. Щом това стане, свалете съда от котлона и прибавете шоколада, като може да го разтопите предварително или го начупете на парченца, които сложете в тенджерата.

Накрая извадете пръчката канела и поднесете напитката гореща.

Може да я съхранявате в херметически затворен съд, поставен в хладилника, до три дни. Преди сервиране е достатъчно само да я затоплите в микровълновата.


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съвети