Карамелен горещ шоколад с канела

Необходими продукти:
- 550 милилитра прясно мляко
- 60 милилитра вода
- 70 грама захар
- пръчка канела
- 120 грама шоколад по избор (млечен или черен с не по-малко от 60% какао)
Начин на приготвяне:
Смесете млякото и водата в тенджера, сгорещете максимално, но без течността да завира. Свалете тенджерата от котлона.
В отделен съд загрейте захарта с канелата на средна температура, докато сместа придобие кехлибарен цвят.
Тогава започнете да наливате в карамела по малко от млякото, като междувременно бъркате. Бъдете внимателни, защото по повърхността на сместа ще се образува пяна.
Не спирайте да бъркате, докато карамелът се разтвори напълно. Щом това стане, свалете съда от котлона и прибавете шоколада, като може да го разтопите предварително или го начупете на парченца, които сложете в тенджерата.
Накрая извадете пръчката канела и поднесете напитката гореща.
Може да я съхранявате в херметически затворен съд, поставен в хладилника, до три дни. Преди сервиране е достатъчно само да я затоплите в микровълновата.
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Топли напитки
- Горещ шоколад с портокалов ликьор
- Горещ шоколад с кондензирано мляко, шнапс и ликьор
- Горещ шоколад с бърбън
- Домашен горещ шоколад с ром и кокос
- Горещ шоколад с ликьор Калуа
- Горещ шоколад с кокосово мляко, бита сметана и канела
- Горещ бял шоколад с коняк и канела
- Млечно-шоколадова напитка с белтъчена пяна
- Горещ шоколад с ром и мед
- Горещ шоколад с ментови бонбони и сметана
Коментари към Карамелен горещ шоколад с канела