Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Карамелени чийзкексчета

Карамелени чийзкексчета

Карамелени чийзкексчета - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама извара
  • 8 големи бисквити
  • 250 милилитра течна сметана с масленост 30%
  • 1 пакетче сгъстител за сметана
  • 2 супени лъжици желатин
  • 2 супени лъжици какао на прах
  • 3 супени лъжици захар
  • 300 грама карамел или варено кондензирано мляко
  • 4 супени лъжици прясно мляко (ако използвате карамел)

 

  • 8 чаши за чай
  • 8 много малки чашки, които да влизат в големите, заемайки само част вътрешността им

 

Начин на приготвяне:

Разтворете половината от желатина в 1 супена лъжица гореща вода. Сметаната разбийте заедно със сгъстителя, докато се образуват "твърди върхове".

Изварата смесете със захарта и добавете сметаната. Разделете крема на две части.

В едната сложете 2 супени лъжици какао на прах, желатина и разбийте на ниска скорост с миксера.

Разпределете комбинацията в подготвените чаши, като слагате по около 3 супени лъжици във всяка.

Малките чашки поставете в средата на крема, като не трябва да достигат дъното на съдовете. Приберете за час в хладилника.

Разтворете останалия желатин в супена лъжица гореща вода.

Налейте гореща вода в малките чашки (използвайте спринцовка за целта) и бавно ги издърпайте от изварата.

Карамелената маса смесете с 4 супени лъжици прясно мляко, за да се получи по-течна смес. С нея запълнете образувалите се празнини в крема (слагайте по 2 супени лъжици).

Във втората половина от изварата със сметаната добавете разтворения желатин. Разпределете и тази смес в чашите, като количеството за всяка от тях е 3 лъжици.

чийзкексчета

Най-отгоре поставете по една бисквита и приберете десерта в хладилника за час.

След това потопете чашите за минута в тенджера с гореща вода, извадете и обърнете върху плоски чинийки. Отстранете съдовете.

Десертът отново трябва да престои в хладилника. Тридесет минути по-късно може да го поднесете.

чийзкексчета

Да ви е сладко!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: chef.tm/recipe

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти