Карамелени блокчета с лешници и розмарин

Необходими продукти:
- 2 чаени чаши захар
- 1 чаена чаша вода
- 2 супени лъжици мед
- 2/3 чаена чаша лешници, нарязани на едро
- 1 1/2 супени лъжици листа от пресен розмарин, нарязани на ситно
- 1/2 чаена лъжичка сол
Начин на приготвяне:
- Покрийте тава с хартия за печене и я заделете настрана.
- Загрейте захарта, водата и меда в тенджера на средно силен огън.
- Бъркайте непрекъснато, докато сместа заври и захарта се разтвори напълно.
- Продължете да готвите до кехлибарен цвят, като периодично разклащате тенджерата, без да бъркате карамела.
- Отдръпнете от котлона и добавете нарязаните лешници, розмарина и солта.
- Разбъркайте и изсипете сместа в подготвената тава. Използвайте гумена шпатула, за да я разпределите в тънък слой.
- Оставете карамеленото блокче да се охлади напълно, преди да го начупите.
- Поднесете и му се насладете.
Забележка!
Съхранявайте карамелените блокчета на стайна температура в херметически затворен съд в срок до 2 седмици.
Да ви е сладко!
Снимки: thekitchn.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Здравословни барчета с фъстъчено масло и шамфъстък
- Здравословни барчета с овесени ядки и ябълки
- Домашни блокчета от карамелизирани слънчогледови семена
- Сусамови блокчета с мед и лимон
- Блокчета от карамелизирани ядки
- Здравословни барчета с ябълки и овесени ядки
- Сурови барчета с рожков и кокос
- Шоколадови блокчета с крекери грахам
- Ядкови барчета със сушени плодове
- Направете си енергийни блокчета от тиквени семки и фурми
Коментари към Карамелени блокчета с лешници и розмарин