Карамелени барчета с шамфъстък

Необходими продукти:
- 1/2 чаена лъжица ванилия
- 1/2 чаена лъжица бакпулвер
- 4 супени лъжици масло
- 1 супена лъжица вода
- 2 чаени чаши захар
- 1 чаена чаша златен сироп
- 2 чаени чаши суров шамфъстък (или други ядки по избор)
Начин на приготвяне:
Пригответе всички продукти.
Намазнете правоъгълна тава с мазнина по избор и застелете съда с хартия, която също леко омазнете.
Комбинирайте ванилията и бакпулвера в малка купичка и оставете настрана.
Маслото, водата, захарта и златния сироп сложете в касерола и загрейте върху котлона, докато съставките се стопят и комбинират.
Измерете със сладкарски термометър и, когато температурата достигне 140 градуса, добавете шамфъстъка в сместа. Разбъркайте и изчакайте отново да се загрее до 138 градуса.
Свалете от котлона и изсипете ванилията и бакпулвера. Разбъркайте и изсипете в подготвената тава.
Изравнете и оставете да се охлади за 10-20 минути.
Начупете барчетата и изчакайте напълно да се изстудят. Съхранявайте в плътно затворена кутия, като всяко парче увиете в отделна хартия за печене.
До 1 месец може да консумирате десерта.
thespruceeats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Здравословни барчета с фъстъчено масло и шамфъстък
- Класически флапджак - барчета със сушени плодове
- Енергийни барчета с ядки и сушени плодове
- Енергийни блокчета със сусам, кокос и мед
- Енергийни блокчета със сушени плодове, ядки и мед
- Карамелизирани лешникови блокчета с мед от елда
- Домашни сникърс блокчета
- Сурови барчета с рожков и кокос
- Енергийни блокчета с ягоди и боровинки
- Домашни блокчета от карамелизирани слънчогледови семена
Коментари към Карамелени барчета с шамфъстък