Карамелена пчелна пита

Необходими продукти:
- 200 грама захар
- 5 супени лъжици златен сироп
- 2 супени лъжици сода бикарбонат
Начин на приготвяне:
Покрийте правоъгълна тавичка с хартия за печене.
В тенджера смесете захарта и златния сироп и бъркайте на средна степен на котлона, докато захарта се разтвори. Старайте се сместа да не завира, докато се разтопи захарта. След като сладката комбинация стане гладка, оставете я да къкри до придобиване на приятен кехлибарен цвят.
Сипете содата бикарбонат и разбъркайте, сместа ще започне да се надува и да образува много балончета. Бързо я пресипете в приготвената тавичка и я оставете да се охлади, като не я заглаждате.
Сместа ще продължи да се надува и да образува балончета и след като я прехвърлите в тавичката. След 1,5 часа карамелената пита ще е готова за използване.
Вижте как може да употребите вкусната карамелена пчелна пита.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник:bbcgoodfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ESN DESIGNER ПРОТЕИНОВ БАР 60 г * 3
УОРМЪП ЗАТОПЛЯЩО МАСАЖНО МАСЛО С АРОМАТ НА КАРАМЕЛ 150 мл
ФАРМОНА ТУТИ ФРУТИ МАСЛО ЗА ТЯЛО КАРАМЕЛ И КАНЕЛА 200 мл
БЕЙЛИС & ХАРДИНГ ЛУКСОЗЕН КОМПЛЕКТ ЗА БАНЯ ЗЛАТЕН БУДОАР
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ ДУШ - ОЛИО ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 300 мл
ЛОВАРЕ ЧАЙ WINTER GINGER ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Пържен карамелизиран ананас
- Хлебен пудинг с кокосово мляко с карамел
- Пилешки крилца в пикантен карамел
- Домашен сос карамел
- Карамелов шейк с кокосово мляко и ванилия
- Пай есенни листа с ябълки, орехи и карамел
- Пръчици ябълков пай с домашен сос карамел
- Карамелов сос в микровълнова
- Десерт от сиропирани карамелизирани плодове
- Сладкиш с ябълки, орехи и карамел
Коментари към Карамелена пчелна пита