Карамелена пчелна пита
Необходими продукти:
- 200 грама захар
- 5 супени лъжици златен сироп
- 2 супени лъжици сода бикарбонат
Начин на приготвяне:
Покрийте правоъгълна тавичка с хартия за печене.
В тенджера смесете захарта и златния сироп и бъркайте на средна степен на котлона, докато захарта се разтвори. Старайте се сместа да не завира, докато се разтопи захарта. След като сладката комбинация стане гладка, оставете я да къкри до придобиване на приятен кехлибарен цвят.
Сипете содата бикарбонат и разбъркайте, сместа ще започне да се надува и да образува много балончета. Бързо я пресипете в приготвената тавичка и я оставете да се охлади, като не я заглаждате.
Сместа ще продължи да се надува и да образува балончета и след като я прехвърлите в тавичката. След 1,5 часа карамелената пита ще е готова за използване.
Вижте как може да употребите вкусната карамелена пчелна пита.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник:bbcgoodfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ESN DESIGNER ПРОТЕИНОВ БАР 60 г * 3
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г 042004 FAMILLE MARY
ПРОМОФАРМОНА ТУТИ ФРУТИ МАСЛО ЗА ТЯЛО КАРАМЕЛ И КАНЕЛА 200 мл
ОРГАНИК ШОП ЛИФТИНГ БОДИ КРЕМ ЗА ТЯЛО КАРАМЕЛ КАПУЧИНО 450 мл
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ ДУШ - ОЛИО ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 300 мл
УОРМЪП ЗАТОПЛЯЩО МАСАЖНО МАСЛО С АРОМАТ НА КАРАМЕЛ 150 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Карамелизирана захар - рецепта
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- E150(a) Карамел обикновен
- Карамелизирани орехи (с масло)
- Карамелен крем-мус (за торти и сладкиши)
- E150(c) Амонячен карамел
- E150(b) Каустично-сулфитен карамел
- Карамелен сос от кондензирано мляко и мед
- Твърди карамелени бонбони
- Хрупкави карамелизирани пуканки
Коментари към Карамелена пчелна пита