Торта с карамелена пчелна пита
Необходими продукти:
- 125 грама масло (на стайна температура)
- 100 грама захар
- 125 милилитра прясно мляко
- 2 банана
- 2 яйца
- 300 грама самонабухващо брашно
- 130 грама карамелена пчелна пита
- 125 грама бял шоколад
- 500 грама сирене филаделфия
- 60 грама пудра захар
- карамелен сос
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса (или на 160 с вентилатор).
Застелете с хартия за печене дъното и стените на 20 сантиметрова форма с падащо дъно. (Най-напред изрежете от хартията кръг с диаметъра на дъното на формата. За стените използвайте дълго правоъгълно парче, широко колкото височината на стените й, и с дължина малко повече от диаметъра на тавичката.)
В касерола смесете захарта, маслото и млякото и загрейте на средна температура. Разбърква се в продължение на 3 минути, докато се разтворят всички кристалчета. Оставете настрана да се охлади.
Намачкайте бананите и ги смесете с яйцата, след което ги пресипете в сместа с маслото и разбъркайте. Добавете пресятото брашно. Натрошете на ситно карамелената пчелна пита и я прибавете към тестото, разбъркайте добре и опечете в тавичката за 45 минути до суха клечка. Оставете да се охлади във формата за 15 минути, след което прехвърлете върху решетка до пълното изстиване.
Разтопете шоколада в микровълнова фурна или на водна баня. Вземете парче фолио за опаковане с балончета (аерофолио) и изрежете квадрат с размери 15 на 15 сантиметра. Излейте шоколада върху него и оставете да се охлади в хладилника за 15 минути. Внимателно отлепете шоколада от найлона и начупете или нарежете в желаната от вас форма.
За да направите крема, в голяма купа поставете сиренето Филаделфия и пудрата захар. Разбивайте с миксер, докато се съчетаят добре.
Разрежете блата на 2 равни парчета хоризонтално. Сглобете тортата, като намажете половината крем между двата блата. Отгоре покрийте с останалата част от крема и украсете с начупените парчета шоколад и малко от карамелената медена пита. Полейте с няколко струйки карамелен сос.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: taste.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БЕЛУГА ДЪРВЕНА ТОРТА 70587
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА ШОКОЛАДОВА ТОРТА BJ627
МЕЛИСА ЕНД ДЪГ ДЕТСКА ДЪРВЕНА ТОРТА 14069
ИСО ДЕТСКА ДЪРВЕНА ТОРТА ЗА РЯЗАНЕ KRU11223
ЗОЯ БИО ЧЕРВЕНИ БОРОВИНКИ прах 125 г
ИСО ДЕТСКА ИГРАЧКА ТОРТА ЗА РОЖДЕН ДЕН KRU22382
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
- Торта Червено кадифе с крем от извара
- За безупречно разрязване на торти и меки сирена, използвайте конец за зъби
- Ето защо не трябва да режете тортата на триъгълници
- Десерт-торта от кускус с извара, мед и канела
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
- Торта от вафлени кори с крем от бял шоколад и кокос
Коментари към Торта с карамелена пчелна пита