Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Торта с карамелена пчелна пита

Торта с карамелена пчелна пита

Торта с карамелена пчелна пита - изображение

Необходими продукти:

  • 125 грама масло (на стайна температура)
  • 100 грама захар
  • 125 милилитра прясно мляко
  • 2 банана
  • 2 яйца
  • 300 грама самонабухващо брашно
  • 130 грама карамелена пчелна пита
  • 125 грама бял шоколад
  • 500 грама сирене филаделфия
  • 60 грама пудра захар
  • карамелен сос

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса (или на 160 с вентилатор).

Застелете с хартия за печене дъното и стените на 20 сантиметрова форма с падащо дъно. (Най-напред изрежете от хартията кръг с диаметъра на дъното на формата. За стените използвайте дълго правоъгълно парче, широко колкото височината на стените й, и с дължина малко повече от диаметъра на тавичката.)

В касерола смесете захарта, маслото и млякото и загрейте на средна температура. Разбърква се в продължение на 3 минути, докато се разтворят всички кристалчета. Оставете настрана да се охлади.

Намачкайте бананите и ги смесете с яйцата, след което ги пресипете в сместа с маслото и разбъркайте. Добавете пресятото брашно. Натрошете на ситно карамелената пчелна пита и я прибавете към тестото, разбъркайте добре и опечете в тавичката за 45 минути до суха клечка. Оставете да се охлади във формата за 15 минути, след което прехвърлете върху решетка до пълното изстиване.

Разтопете шоколада в микровълнова фурна или на водна баня. Вземете парче фолио за опаковане с балончета (аерофолио) и изрежете квадрат с размери 15 на 15 сантиметра. Излейте шоколада върху него и оставете да се охлади в хладилника за 15 минути. Внимателно отлепете шоколада от найлона и начупете или нарежете в желаната от вас форма.

За да направите крема, в голяма купа поставете сиренето Филаделфия и пудрата захар. Разбивайте с миксер, докато се съчетаят добре.

Разрежете блата на 2 равни парчета хоризонтално. Сглобете тортата, като намажете половината крем между двата блата. Отгоре покрийте с останалата част от крема и украсете с начупените парчета шоколад и малко от карамелената медена пита. Полейте с няколко струйки карамелен сос.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: taste.com.au

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиЛайфстайлЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноНовини