Канелони с кайма и гъби в доматен сос
Необходими продукти:
- 300 грама кайма
- 150 грама гъби
- 1 глава лук
- 2-3 скилидки чесън
- 200 грама доматен сос
- 2 супени лъжици наситен магданоз
- 100 грама кашкавал
- по шипка сол и черен пипер
- 6-8 канелона
- 2 супени лъжици зехтин
- щипка червен пипер
Начин на приготвяне:
Сгорещете малко зехтин в тиган и в него изсипете ситно нарязаната глава лук. Няколко минути по-късно добавете скилидките чесън. Когато се изпържат зеленчуците, при тях сложете каймата, гъбите (нарязани), разбъркайте, за да няма бучки и пържете около 7-10 минути.
Подправете сместа на вкус, сложете 1 супена лъжица от доматеното пюре и задушете плънката до готовност. Накрая добавете магданоза, свалете тигана от котлона и оставете пълнежът да се охлади.
Налейте половината от доматения сос на дъното на тава, подправете на вкус.
Напълнете канелоните с охладената смес от кайма и гъби, подредете ги в съда върху доматената течност и залейте с останалата част от соса.
Поръсете ги с настърган кашкавал и изпечете за около 25 минути в предварително сгорещена фурна.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Бутер баница с кайма
- Канелони с пилешко, гъби и бешамелов сос
- Задушена елда с кайма, доматено пюре и лук
- Панирани шницели от кайма
- Хапки от кайма с топено сирене и чесън
- Канелони със сос болонезе и кашкавал
- Гнезда от кайма с яйца в доматен сос
Коментари към Канелони с кайма и гъби в доматен сос