Канелени рулца с плънка от круша и орехи

Необходими продукти:
за тестото:
- 475 грама брашно
- 20 грама захар
- 1 чаена лъжица суха мая
- 50 грама масло
- 200 милилита прясно мляко
- 1 разбито яйце
за плънката:
- 20 грама масло, меко
- 60 грама кафява захар
- 1 чаена лъжица канела
- 1 круша, нарязана на кубчета
- 100 грама натрошени орехи
- 2 супени лъжици желе от кайсия
Начин на приготвяне:
Смесете брашното с 1 лъжица сол в голяма купа. В центъра направете кладенец, където сипете захарта и маята.
Разтопете маслото в тенджера заедно с млякото и изсипете при брашното. Добавете яйцето и с лъжица разбъркайте тестото. Покрийте с кърпа и оставете 10 минути.
Намдзнете купа и прехвърлете тестото в нея, където оставете да втаса 2-3 часа, докато се удвои.
Намазнете кръгла тава.
Разточете тестото на голям правоъгълник.
Намажете го с маслото, поръсете с канелата, захарта, крушата и орехите. Навийте на руло, изрежете неравните краищата, а останалото отрежете на 8 парчета. Наредете 7 по краищата в тавата, а едно поставете в средата.
Отново оставете тестото да втаса, докато се удвои - близо 1 час.
Междувременно затоплете фурната на 170 градуса.
Изпечете за 25 минути рулцата.
Разтопете желето в тиган заедно с 1 лъжица вода и намажете сладкиша.
Сервирайте канелените рулца топли.
realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФРЕШ ДЖУС ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КРУША 500 мл
ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН BCAA 4:1:1 500 г ОВКУСЕН
РАСТИТЕЛЕН САПУН ФЛОРИНДА КРУША ДЕТСКИ 100 г
ГРЕЙС КОЛ БУТИК ЛОСИОН ЗА ТЯЛО НЕРОЛИ, КРУША И ХЕДИХИУМ 500 мл
ПРОМОГРЕЙС КОЛ БУТИК ТЕЧЕН САПУН НЕРОЛИ, КРУША И ХЕДИХИУМ 500 мл
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА желирани таблетки без захар * 40
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Кактусова смокиня, Бодлива круша
- Карамелизирани круши със синьо сирене, канела и орехи
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Цветни рулца от тортила питки
- Салата от рукола с карамелизирани круши
- Рулца от хляб с течен шоколад и ягоди
- Китайска круша/Наши (пясъчна круша)
- Ягодово руло
- Круша
- Пълнени круши със сирене и орехи в бутер тесто
Коментари към Канелени рулца с плънка от круша и орехи