Канелени рулца с плънка от круша и орехи

Необходими продукти:
за тестото:
- 475 грама брашно
- 20 грама захар
- 1 чаена лъжица суха мая
- 50 грама масло
- 200 милилита прясно мляко
- 1 разбито яйце
за плънката:
- 20 грама масло, меко
- 60 грама кафява захар
- 1 чаена лъжица канела
- 1 круша, нарязана на кубчета
- 100 грама натрошени орехи
- 2 супени лъжици желе от кайсия
Начин на приготвяне:
Смесете брашното с 1 лъжица сол в голяма купа. В центъра направете кладенец, където сипете захарта и маята.
Разтопете маслото в тенджера заедно с млякото и изсипете при брашното. Добавете яйцето и с лъжица разбъркайте тестото. Покрийте с кърпа и оставете 10 минути.
Намдзнете купа и прехвърлете тестото в нея, където оставете да втаса 2-3 часа, докато се удвои.
Намазнете кръгла тава.
Разточете тестото на голям правоъгълник.
Намажете го с маслото, поръсете с канелата, захарта, крушата и орехите. Навийте на руло, изрежете неравните краищата, а останалото отрежете на 8 парчета. Наредете 7 по краищата в тавата, а едно поставете в средата.
Отново оставете тестото да втаса, докато се удвои - близо 1 час.
Междувременно затоплете фурната на 170 градуса.
Изпечете за 25 минути рулцата.
Разтопете желето в тиган заедно с 1 лъжица вода и намажете сладкиша.
Сервирайте канелените рулца топли.
realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПРАЙВ ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА EVA 100 мл
ФЛОРАДИКС ВИТАМИН B КОМПЛЕКС сироп 250 мл
БИОНДА КИДС ШАМПОАН И ДУШ ГЕЛ 2 В 1 С АРОМАТ НА ЯБЪЛКА И КРУША 500 мл
НовСАПУН ИНГЛИШ СОУП КАМПЪНИ С МАГНОЛИЯ И КРУША 240 г
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ОТ ЯБЪЛКИ И КРУШИ С ЙОГУРТ 190 г
ИНХУА СЛИМ капсули * 36
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Кактусова смокиня, Бодлива круша
- Цветни рулца от тортила питки
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Карамелизирани круши със синьо сирене, канела и орехи
- Състав и полезни свойства на крушата
- Круша кактус
- Рулца от хляб с шунка и кашкавал
- Пилешки хапки със сирене крема в бекон
- Китайска круша/Наши (пясъчна круша)
- Круша
Коментари към Канелени рулца с плънка от круша и орехи