Калцоне с гъби, лук и доматен сос с риган
Необходими продукти
За тестото:
- 200 грама брашно
- 70 милилитра вода
- 1/2 чаена лъжица суха мая
- 1 чаена лъжица захар
- 1 супена лъжица зехтин
- сол
За плънката:
- 100 грама печурки
- 20 грама лук
- чесън на вкус
- 10 листа пресен босилек
- 100 грама сирене
- 80 грама сос
За соса:
- 80 грама консервирани домати в собствен сок
- 30 грама лук
- 8 листа пресен босилек
- 1/3 чаена лъжица сух риган
- 1 скилидка чесън
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Смесете водата и брашното (в съотношение 1:3), подсолете, добавете маята, малко захар, налейте зехтина. Водата, която използвате, може да бъде и топла, и студена. Замесете тесто, изчакайте го да втаса и го разточете.
Направете соса. Нарязания чесън изпържете в зехтин, извадете скилидките и в същата мазнина изсипете накълцания лук. Щом стане прозрачен, добавете доматите в тигана, босилека и ригана, сол и черен пипер. Затоплете комбинацията и я пюрирайте с помощта на блендер.
Плънката пригответе, запържвайки гъбите с лука и чесън, колкото предпочитате.
Разпределете я върху разточеното тесто, което сте сложили в тава. Накъсайте пресни листа босилек отгоре, полейте с доматения сос и обилно поръсете с натрошеното сирене (може да използвате кашкавал, моцарела или друго любим вид).
Сгънете пицата през средата, за да може пълнежът да остане във вътрешността, затворен от всички страни с тесто.
Прищипете краищата и поставете в загрята преди това до 275 градуса фурна, като включите на режим конвекция.
След 3-4 минути повърхността ще се зачерви. Тогава полейте с доматения сос и поръсете с малко настърган кашкавал.
Минута по-късно пицата ще бъде готова.
Нарежете на порции и да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Калцоне със сусамен блат
- Мини пици калцоне с бутер тесто
- Калцоне от пълнозърнесто тесто със спанак, сирене и домати
- Калцоне Болонезе
- Калцоне с шунка, сирена и домати
- Калцоне от готово тесто със спанак, сирена и чесън
- Калцоне с пилешко, зелен лук и спанак
- Калцоне със сирене и чесън
- Калцоне с тиквички, маслини и моцарела
- Пица Калцоне с плънка с пилешко и сос Бъфало
Коментари към Калцоне с гъби, лук и доматен сос с риган