Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Пици Калцоне с гъби, лук и доматен сос с риган

Калцоне с гъби, лук и доматен сос с риган

Калцоне с гъби, лук и доматен сос с риган - изображение

Необходими продукти

За тестото:

  • 200 грама брашно
  • 70 милилитра вода
  • 1/2 чаена лъжица суха мая
  • 1 чаена лъжица захар
  • 1 супена лъжица зехтин
  • сол

За плънката:

  • 100 грама печурки
  • 20 грама лук
  • чесън на вкус
  • 10 листа пресен босилек
  • 100 грама сирене
  • 80 грама сос

За соса:

  • 80 грама консервирани домати в собствен сок
  • 30 грама лук
  • 8 листа пресен босилек
  • 1/3 чаена лъжица сух риган
  • 1 скилидка чесън
  • сол и черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Смесете водата и брашното (в съотношение 1:3), подсолете, добавете маята, малко захар, налейте зехтина. Водата, която използвате, може да бъде и топла, и студена. Замесете тесто, изчакайте го да втаса и го разточете.

Направете соса. Нарязания чесън изпържете в зехтин, извадете скилидките и в същата мазнина изсипете накълцания лук. Щом стане прозрачен, добавете доматите в тигана, босилека и ригана, сол и черен пипер. Затоплете комбинацията и я пюрирайте с помощта на блендер.

Плънката пригответе, запържвайки гъбите с лука и чесън, колкото предпочитате.

Разпределете я върху разточеното тесто, което сте сложили в тава. Накъсайте пресни листа босилек отгоре, полейте с доматения сос и обилно поръсете с натрошеното сирене (може да използвате кашкавал, моцарела или друго любим вид).

Сгънете пицата през средата, за да може пълнежът да остане във вътрешността, затворен от всички страни с тесто.

Прищипете краищата и поставете в загрята преди това до 275 градуса фурна, като включите на режим конвекция.

След 3-4 минути повърхността ще се зачерви. Тогава полейте с доматения сос и поръсете с малко настърган кашкавал.

Минута по-късно пицата ще бъде готова.

Нарежете на порции и да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти