Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Полезна информация Как да съхраняваме правилно лимоните - част 2

Как да съхраняваме правилно лимоните - част 2

Как да съхраняваме правилно лимоните - част 2 - изображение

След като научихме как трябва да съхраняваме лимоните в хладилник и извън него, сега е ред да видим как цитрусите запазват качествата и свойствата си с помощта на захарта.


Съхранение на лимоните със захар

Повечето домакини смятат, че единственият начин да бъдат киселите плодове по-дълго време свежи, е сладка консервация в разрязан вид. Действително, така лимоните най-дълго време са годни за консумация. Може да обелите предварително цитрусите, а може да ги обработите, нарязвайки ги на тънки парчета заедно с корите.

лимони

Трябва да се използва остър нож, за да може резените да бъдат тънки, те не трябва да са по-дебели от 0,5 сантиметра. След това парчетата се подреждат на слоеве в буркан, чието дъно е посипано със захар, като между редовете също се слагат сладки кристалчета. Пропорцията на продуктите е 1:1 ()
т.е за консервирането на 1 килограм лимони ви е необходим килограм захар). Добре е съдът да се държи в продължение на седмица на стайна температура, след което да се прибере в хладилника.
През зимата може да оставите буркана на терасата, но само при условие, че температурата не надвишава 0 градуса.

лимони
Още начини за съхранение на лимоните

Следващите опции за запазване годността на цитрусите не са особено популярни, но това не ги прави по-малко ефективни:

  • заровени в пясък и поставени в изба;
  • подредени в шкафове, покрити с дървени стърготини и отново прибрани в изба; за допълнително удължаване на трайността е хубаво предварително всеки лимон да се увие във восъчна хартия;
  • в запечатани буркани: цитрусите се подреждат плътно в стерилизирани стъклени буркани, в които се слага парченце запалена свещ и се затварят веднага. Огънят ще "изгори" кислорода и лимоните ще са вкусни и полезни много дълго време.
  • последният трих е отново в буркан, но този път с вода: плодовете се подреждат в съда, покриват се напълно с вода и тогава се прибират в хладилника; неудобството на този метод е, че водата трябва да се сменя ежедневно.

<<<Към първата част 

 

Източник: kak-hranit.ru

Снимки: Newscom.md; Vkus-Master.ru; Foodily.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиРецептиХрани и ястияЛайфстайлЛюбопитноАлтернативна медицинаСнимкиДиетиБотаника