Как да си приготвим гхи
Необходими продукти:
- 500 грама масло
Начин на приготвяне:
Вземете най-доброто масло, което можете да откриете на пазара. Също така можете сами да си направите домашно, което после да претопите на гхи, изборът е ваш.
Сложете маслото в тенджерка и го разтопете на средна температура на котлона. Твърдите млечни продукти ще изплуват на повърхността.
Продължавайте да готвите, за да се изпари и водата от маслото.
Когато започнат да се образуват по-големи мехури, оберете с лъжица бялата пяна, която се е отделила от маслото. Не разбърквайте!
Вашето гхи е готово, когато се избистри и спокойно можете да видите дъното на съда. Освен това, то трябва да има хубав златист цвят и аромат на ядки. Целият процес по приготвяне на гхи-то отнема около 20 минути.
Прецедете го през тензух, за да отстраните останалия протеин.
По дъното на съда може да видите утаените парченца от протеина.
Внимавайте, защото маслото е много горещо! Пресипете го в бурканчета и го оставете да се охлади на стайна температура.
Готовото масло съхранявайте в хладилник или на тъмно и хладно място. От посоченото количество масло ще получите 1 1/2 чаени чаши гхи.
Имайте предвид, че колкото по-голямо количество масло използвате, толкова повече време ще ви е необходимо, за да получите гхи.
A за ползите на продукта, можете да прочетете тук.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: helloglow.co
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ КОКОСОВО МАСЛО ЕКСТРА ВЪРДЖИН 900 г
БОТАЛАЙФ КОНОПЕНО МАСЛО 250 мл
МАСЛО ОТ ПШЕНИЧЕН ЗАРОДИШ 350 мл АГРОСЕЛПРОМ
КОКОСОВО МАСЛО ОРГАНИК 474 мл NATURE'S WAY
ПРОМОЛЕНЕНО МАСЛО 350 мл АГРОСЕЛПРОМ
ОСТРОВИТ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ МАСЛО 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Обикновен маслен крем
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Маслен крем за торти и сладкиши
- 16 вида масла за готвене и техните предимства и недостатъци – част 1
- Синапено масло – хранителен състав, ползи и странични ефекти
- Консумацията на козе масло носи много здравословни ползи
- Пет вида храни, съдържащи палмово масло, които трябва да избягваме
Коментари към Как да си приготвим гхи