Как да си приготвим гхи
Необходими продукти:
- 500 грама масло
Начин на приготвяне:
Вземете най-доброто масло, което можете да откриете на пазара. Също така можете сами да си направите домашно, което после да претопите на гхи, изборът е ваш.
Сложете маслото в тенджерка и го разтопете на средна температура на котлона. Твърдите млечни продукти ще изплуват на повърхността.
Продължавайте да готвите, за да се изпари и водата от маслото.
Когато започнат да се образуват по-големи мехури, оберете с лъжица бялата пяна, която се е отделила от маслото. Не разбърквайте!
Вашето гхи е готово, когато се избистри и спокойно можете да видите дъното на съда. Освен това, то трябва да има хубав златист цвят и аромат на ядки. Целият процес по приготвяне на гхи-то отнема около 20 минути.
Прецедете го през тензух, за да отстраните останалия протеин.
По дъното на съда може да видите утаените парченца от протеина.
Внимавайте, защото маслото е много горещо! Пресипете го в бурканчета и го оставете да се охлади на стайна температура.
Готовото масло съхранявайте в хладилник или на тъмно и хладно място. От посоченото количество масло ще получите 1 1/2 чаени чаши гхи.
Имайте предвид, че колкото по-голямо количество масло използвате, толкова повече време ще ви е необходимо, за да получите гхи.
A за ползите на продукта, можете да прочетете тук.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: helloglow.co
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАСЛО ОТ ПШЕНИЧЕН ЗАРОДИШ 100 мл АГРОСЕЛПРОМ
ЗОЯ СТУДЕНО ПРЕСОВАНО МАСЛО ОТ ЧЕРЕН КИМИОН 250 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ЧЕРЕН КИМИОН 250 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ КИПАРИС 10 мл
ЕОФЛОРИА МАСЛО OT СЕМЕНА НА ЧИА 250 мл
КОКОСОВО МАСЛО ПРЕМИУМ 300 мл NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Обикновен маслен крем
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Великденски курабии с масло
- Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста
- Сос грейви с лук и масло
- Профитероли
Коментари към Как да си приготвим гхи