Начало Хранене Рецепти Сосове, глазури, сиропи и подправки Други сосове и подправки Как да си приготвим гхи

Как да си приготвим гхи

Как да си приготвим гхи - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама масло

Начин на приготвяне:

Вземете най-доброто масло, което можете да откриете на пазара. Също така можете сами да си направите домашно, което после да претопите на гхи, изборът е ваш.

гхи

Сложете маслото в тенджерка и го разтопете на средна температура на котлона. Твърдите млечни продукти ще изплуват на повърхността.

гхи

Продължавайте да готвите, за да се изпари и водата от маслото.

гхи

Когато започнат да се образуват по-големи мехури, оберете с лъжица бялата пяна, която се е отделила от маслото. Не разбърквайте!

Вашето гхи е готово, когато се избистри и спокойно можете да видите дъното на съда. Освен това, то трябва да има хубав златист цвят и аромат на ядки. Целият процес по приготвяне на гхи-то отнема около 20 минути.

гхи

Прецедете го през тензух, за да отстраните останалия протеин.

гхи

По дъното на съда може да видите утаените парченца от протеина.

Внимавайте, защото маслото е много горещо! Пресипете го в бурканчета и го оставете да се охлади на стайна температура.

гхо

Готовото масло съхранявайте в хладилник или на тъмно и хладно място. От посоченото количество масло ще получите 1 1/2 чаени чаши гхи.

Имайте предвид, че колкото по-голямо количество масло използвате, толкова повече време ще ви е необходимо, за да получите гхи.

A за ползите на продукта, можете да прочетете тук.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: helloglow.co

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияРецептиСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноНовиниХранене при...