Как да си приготвим гхи

Необходими продукти:
- 500 грама масло
Начин на приготвяне:
Вземете най-доброто масло, което можете да откриете на пазара. Също така можете сами да си направите домашно, което после да претопите на гхи, изборът е ваш.
Сложете маслото в тенджерка и го разтопете на средна температура на котлона. Твърдите млечни продукти ще изплуват на повърхността.
Продължавайте да готвите, за да се изпари и водата от маслото.
Когато започнат да се образуват по-големи мехури, оберете с лъжица бялата пяна, която се е отделила от маслото. Не разбърквайте!
Вашето гхи е готово, когато се избистри и спокойно можете да видите дъното на съда. Освен това, то трябва да има хубав златист цвят и аромат на ядки. Целият процес по приготвяне на гхи-то отнема около 20 минути.
Прецедете го през тензух, за да отстраните останалия протеин.
По дъното на съда може да видите утаените парченца от протеина.
Внимавайте, защото маслото е много горещо! Пресипете го в бурканчета и го оставете да се охлади на стайна температура.
Готовото масло съхранявайте в хладилник или на тъмно и хладно място. От посоченото количество масло ще получите 1 1/2 чаени чаши гхи.
Имайте предвид, че колкото по-голямо количество масло използвате, толкова повече време ще ви е необходимо, за да получите гхи.
A за ползите на продукта, можете да прочетете тук.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: helloglow.co
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ДИВ КОПЪР 10 мл
НАУ ФУДС СПОРТ МСТ ОЙЛ дражета 1000 мг * 150
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ЖОЖОБА 20 мл
ОСТРОВИТ БАДЕМОВО МАСЛО С ПАРЧЕНЦА 500 г
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ СЕМЕНА НА НАР 50 мл
БОТАЛАЙФ КОНОПЕНО МАСЛО 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Картофени шишчета с масло
- Масло от рапица
- Хлебен пудинг
- Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Синапено масло – хранителен състав, ползи и странични ефекти
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Маслен крем с орехи и прясно мляко
Коментари към Как да си приготвим гхи