Как да си направим домашно масло от ядки
Необходими продукти:
- 200 грама сурови безсолни ядки /фъстъци, бадеми, кашу, орехи, лешници и т.н./
- 1/2 чаена лъжичка фина морска сол
- няколко капки орехово олио
Начин на приготвяне:
- Изсипете ядките в тава и ги опечете в предварително загрята до 180 градуса фурна за 5-10 минути, в зависимост от вида. Така например, фъстъците и орехите ще са готови най-бързо, а лешниците и бадемите най-бавно.
- Прехвърлете ги в блендер, поръсете със солта и пасирайте на висока скорост за около 2-3 минути.
- Изключете уреда, върнете залепилите се по стената парченца ядки, добавете няколко капки орехово олио и отново пасирайте. Първоначално ядките ще станат на трохи, но това не трябва да ви обезоръжава.
- Отново пасирайте до получаването на гладка кремообразна смес.
- Прехвърлете ядковото масло в чисти стъклени буркани с херметическо затваряне и го съхранявайте в хладилник.
- Можете да го поднесете с препечени филийки или да го използвате в рецепти за различни ястия и десерти. Всичко е въпрос на въображение и вкус.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАСЛО ОТ ПШЕНИЧЕН ЗАРОДИШ 100 мл АГРОСЕЛПРОМ
ЗОЯ СТУДЕНО ПРЕСОВАНО МАСЛО ОТ ЧЕРЕН КИМИОН 250 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ЧЕРЕН КИМИОН 250 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ КИПАРИС 10 мл
ЕОФЛОРИА МАСЛО OT СЕМЕНА НА ЧИА 250 мл
КОКОСОВО МАСЛО ПРЕМИУМ 300 мл NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Обикновен маслен крем
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Сос грейви с лук и масло
- Профитероли
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста
- Карамелизиран лук с масло и вино
Коментари към Как да си направим домашно масло от ядки