Как да си направим домашно масло от ядки

Необходими продукти:
- 200 грама сурови безсолни ядки /фъстъци, бадеми, кашу, орехи, лешници и т.н./
- 1/2 чаена лъжичка фина морска сол
- няколко капки орехово олио
Начин на приготвяне:
- Изсипете ядките в тава и ги опечете в предварително загрята до 180 градуса фурна за 5-10 минути, в зависимост от вида. Така например, фъстъците и орехите ще са готови най-бързо, а лешниците и бадемите най-бавно.
- Прехвърлете ги в блендер, поръсете със солта и пасирайте на висока скорост за около 2-3 минути.
- Изключете уреда, върнете залепилите се по стената парченца ядки, добавете няколко капки орехово олио и отново пасирайте. Първоначално ядките ще станат на трохи, но това не трябва да ви обезоръжава.
- Отново пасирайте до получаването на гладка кремообразна смес.
- Прехвърлете ядковото масло в чисти стъклени буркани с херметическо затваряне и го съхранявайте в хладилник.
- Можете да го поднесете с препечени филийки или да го използвате в рецепти за различни ястия и десерти. Всичко е въпрос на въображение и вкус.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ДИВ КОПЪР 10 мл
НАУ ФУДС СПОРТ МСТ ОЙЛ дражета 1000 мг * 150
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ЖОЖОБА 20 мл
ОСТРОВИТ БАДЕМОВО МАСЛО С ПАРЧЕНЦА 500 г
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ СЕМЕНА НА НАР 50 мл
БОТАЛАЙФ КОНОПЕНО МАСЛО 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Обикновен маслен крем
- Масло от авокадо
- Хлебен пудинг
- Синапено масло – хранителен състав, ползи и странични ефекти
- Кашкавалени бисквитки с масло и подправки
- Домашно слънчогледово масло
- Маслени бисквити с жълтък
- Вити банички със сирене от домашни кори
- Пай с праскови, джинджифил и канела
- Масло от черен кимион
Коментари към Как да си направим домашно масло от ядки