Как да си направим домашно масло от ядки

Необходими продукти:
- 200 грама сурови безсолни ядки /фъстъци, бадеми, кашу, орехи, лешници и т.н./
- 1/2 чаена лъжичка фина морска сол
- няколко капки орехово олио
Начин на приготвяне:
- Изсипете ядките в тава и ги опечете в предварително загрята до 180 градуса фурна за 5-10 минути, в зависимост от вида. Така например, фъстъците и орехите ще са готови най-бързо, а лешниците и бадемите най-бавно.
- Прехвърлете ги в блендер, поръсете със солта и пасирайте на висока скорост за около 2-3 минути.
- Изключете уреда, върнете залепилите се по стената парченца ядки, добавете няколко капки орехово олио и отново пасирайте. Първоначално ядките ще станат на трохи, но това не трябва да ви обезоръжава.
- Отново пасирайте до получаването на гладка кремообразна смес.
- Прехвърлете ядковото масло в чисти стъклени буркани с херметическо затваряне и го съхранявайте в хладилник.
- Можете да го поднесете с препечени филийки или да го използвате в рецепти за различни ястия и десерти. Всичко е въпрос на въображение и вкус.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ АНАСОН 10 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ КИПАРИС 10 мл
СТУДЕНО ПРЕСОВАНО МАСЛО ОТ ТИКВЕНИ СЕМКИ 250 мл ЗЕМЕЛА
ЕОФЛОРИА СУСАМОВО МАСЛО 250 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ДЖИНДЖИФИЛ 10 мл
ХЕЛТ АГЕЙН МАСЛО ОТ ОРЕХ + ВИТАМИН Е 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Пържена бакла със сусамово масло
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Обикновен маслен крем
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Синапено масло – хранителен състав, ползи и странични ефекти
- Кенаф, Канабинус хибискус
- Пет вида храни, съдържащи палмово масло, които трябва да избягваме
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Маслен крем с орехи и прясно мляко
Коментари към Как да си направим домашно масло от ядки