Как да си направим домашно масло от ядки
Необходими продукти:
- 200 грама сурови безсолни ядки /фъстъци, бадеми, кашу, орехи, лешници и т.н./
- 1/2 чаена лъжичка фина морска сол
- няколко капки орехово олио
Начин на приготвяне:
- Изсипете ядките в тава и ги опечете в предварително загрята до 180 градуса фурна за 5-10 минути, в зависимост от вида. Така например, фъстъците и орехите ще са готови най-бързо, а лешниците и бадемите най-бавно.
- Прехвърлете ги в блендер, поръсете със солта и пасирайте на висока скорост за около 2-3 минути.
- Изключете уреда, върнете залепилите се по стената парченца ядки, добавете няколко капки орехово олио и отново пасирайте. Първоначално ядките ще станат на трохи, но това не трябва да ви обезоръжава.
- Отново пасирайте до получаването на гладка кремообразна смес.
- Прехвърлете ядковото масло в чисти стъклени буркани с херметическо затваряне и го съхранявайте в хладилник.
- Можете да го поднесете с препечени филийки или да го използвате в рецепти за различни ястия и десерти. Всичко е въпрос на въображение и вкус.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУРС МАСЛО ОТ ЧЕСЪН 50 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ЧАЕНО ДЪРВО 10 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ЖОЖОБА 20 мл
СИЛТОНА МАСЛО ОТ БЯЛ ТРЪН ФИЛТРИРАНО 1000 мл
ЗОЯ БИО ГХИ - ПРЕЧИСТЕНО МАСЛО 160 гр.
КАКАОВО МАСЛО 60 г ЗЕМЕЛА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Обикновен маслен крем
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Маслен крем за торти и сладкиши
- 16 вида масла за готвене и техните предимства и недостатъци – част 1
- Консумацията на козе масло носи много здравословни ползи
- Синапено масло – хранителен състав, ползи и странични ефекти
- Пет вида храни, съдържащи палмово масло, които трябва да избягваме
Коментари към Как да си направим домашно масло от ядки