Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Кулинарни хитринки Как да приготвяме гъбите - Втора част

Как да приготвяме гъбите - Втора част

от 17 авг 2014г., обновено на 09 март 2017г.
Как да приготвяме гъбите - Втора част - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Гъбите са вкусно и често допълнение към различни ястия, но те имат своите особености що се отнася до обработката. В първата част на статията ви дадохме няколко полезни съвета по отношение на приготвянето им, сега продължаваме с още такива.

Разбира се, преди да обработите гъбите, е необходимо старателно да ги измиете и подсушите, като задължително трябва да сте абсолютно убедени, че те са годни за консумация и не крият никакви рискове от натравяне. В случай че имате дори минимални съмнения относно безопасността им, не ги използвайте!

И така, как да приготвяме гъбите? След като сте ги измили и подсушили, следва да нарежете по-големите сред тях. За да не почерняват, налейте малко оцет във водата. След тези процедури измийте ги още един-два пъти със студена вода, залейте за няколко секунди с вряща, отцедете с помощта на гевгир и оставете да изсъхнат малко. Вече може да преминете към термичната обработка.

Гъбените ястия обикновено се приготвят на бавен огън, за да не губи уникалният аромат, времето варира от 30 минути до час.

Вкусът на гъбите идеално се съчетава с ябълки, чесън, лук, копър и кориандър. С черния пипер бъдете внимателни, а карамфилът и индийското орехче може да развалят вкуса на ястието.

Най-добре е да приготвяте такова количество, което ще се изяде наведнъж, тъй като тези храни се развалят бързо, което означава, че за да избегнете неприятни последици, не бива да ги оставяте за консумация на следващия ден.

Сушените гъби също често се използват за кулинарни цели. Ако сте решили сами да си ги изсушите, по-добре е да не ги измивате предварително. Може да ги почистите от замърсяванията с помощта на чиста суха кърпа.

Вече изсушени те се съхраняват в затворени съдове при температура от 10 - 12 градуса. Преди да се добавят към някакво ястие, обикновено се накисват в гореща вода за около 4 часа.

Още по темата:
  • Пържени гъби със сметана и лук Пържени гъби със сметана и лук
  • Задушени гъби в бира и масло Задушени гъби в бира и масло
  • Колко време да варим различните видове гъби? Колко време да варим различните видове гъби?
  • Свинско с гъби в гювеч Свинско с гъби в гювеч
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
20.00лв. / 10.23 €

ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР

Коментари към Как да приготвяме гъбите - Втора част

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Как да приготвяме гъбите - Втора част
    www.framar.bg 
    на 02 October 2025 в 21:51
    Коментирайте "Как да приготвяме гъбите - Втора част"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Добре е да знаете ...
  • Кулинарни хитринки
  • Пържени гъби със сметана и лук
  • Есенна миризливка, Орешарка, Чучулетка, Сивушка
  • Задушени гъби в бира и масло
  • Колко време да варим различните видове гъби?
  • Полска печурка, Червенушка
  • Едра орешарка, Едра миризливка
  • Полската сърнела
  • Гъби портобело
  • Свинско с гъби в гювеч
  • Пилешко филе с гъби в сметанов сос
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
За колко време минава синина под окото и за какво да внимавамеЗа колко време минава синина под окото и за какво да внимаваме

За колко време минава синина под окото и за какво да внимаваме

от 02 окт 2025г.Прочети повече
Изкуствен интелект открива лезии, причиняващи епилепсия при децаИзкуствен интелект открива лезии, причиняващи епилепсия при деца

Изкуствен интелект открива лезии, причиняващи епилепсия при деца

от 02 окт 2025г.Прочети повече
Инхалации с хепарин помагат на пациенти с COVID-19 или пневмонияИнхалации с хепарин помагат на пациенти с COVID-19 или пневмония

Инхалации с хепарин помагат на пациенти с COVID-19 или пневмония

от 02 окт 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Колоездачен клуб Берое ви кани на спортно състезание с кауза в Стара Загора - 5 октомври 2025 г., неделя, от 10:00 ч.

преди 6 дни, 4 часа и 47 мин.

Характерна клинична картина на Морбус мортум

преди 15 дни, 7 часа и 47 мин.
Всички

АНКЕТА

Засегнати ли сте от липсата на вода?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

НОРДЕЙД ВИТАМИН C + АЦЕРОЛА орален спрей 30 мл

МАГНАЛАБС МАГНАБИОТИК МЕТА капсули * 30

ВИТАМИН D3 капсули 1000 IU * 180 НАТУРАЛ ФАКТОРС

САНТЕ ХЕПИНЕС ДУШ ГЕЛ С ПОРТОКАЛ И МАНГО 200 мл

МАСТИХА капсули * 90

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

М-М-RVAXPRO (ваксина морбили, паротит, рубеола) прах и разтворител за инжекционна суспензия в предварително напълнена спринцовка

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 02 окт 2025г. в 17:33:15

ВИТАМИН С таблетки 100 мг * 80 АКТАВИС

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 02 окт 2025г. в 17:28:21

СИНУЛАН ФОРТЕ таблетки * 30 ВАЛМАРК

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 02 окт 2025г. в 17:27:22

ТЕСТ ЗА РАННА БРЕМЕННОСТ ПРЕСТО

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 02 окт 2025г. в 17:27:09

ДУЗОФАРМ таблетки 50 мг * 30 СОФАРМА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 02 окт 2025г. в 17:26:07
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival