Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Кулинарни хитринки Как да приготвяме гъбите - Втора част

Как да приготвяме гъбите - Втора част

от 17 авг 2014г., обновено на 09 март 2017г.
Как да приготвяме гъбите - Втора част - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Гъбите са вкусно и често допълнение към различни ястия, но те имат своите особености що се отнася до обработката. В първата част на статията ви дадохме няколко полезни съвета по отношение на приготвянето им, сега продължаваме с още такива.

Разбира се, преди да обработите гъбите, е необходимо старателно да ги измиете и подсушите, като задължително трябва да сте абсолютно убедени, че те са годни за консумация и не крият никакви рискове от натравяне. В случай че имате дори минимални съмнения относно безопасността им, не ги използвайте!

И така, как да приготвяме гъбите? След като сте ги измили и подсушили, следва да нарежете по-големите сред тях. За да не почерняват, налейте малко оцет във водата. След тези процедури измийте ги още един-два пъти със студена вода, залейте за няколко секунди с вряща, отцедете с помощта на гевгир и оставете да изсъхнат малко. Вече може да преминете към термичната обработка.

Гъбените ястия обикновено се приготвят на бавен огън, за да не губи уникалният аромат, времето варира от 30 минути до час.

Вкусът на гъбите идеално се съчетава с ябълки, чесън, лук, копър и кориандър. С черния пипер бъдете внимателни, а карамфилът и индийското орехче може да развалят вкуса на ястието.

Най-добре е да приготвяте такова количество, което ще се изяде наведнъж, тъй като тези храни се развалят бързо, което означава, че за да избегнете неприятни последици, не бива да ги оставяте за консумация на следващия ден.

Сушените гъби също често се използват за кулинарни цели. Ако сте решили сами да си ги изсушите, по-добре е да не ги измивате предварително. Може да ги почистите от замърсяванията с помощта на чиста суха кърпа.

Вече изсушени те се съхраняват в затворени съдове при температура от 10 - 12 градуса. Преди да се добавят към някакво ястие, обикновено се накисват в гореща вода за около 4 часа.

Още по темата:
  • Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
  • Колко време да варим различните видове гъби? Колко време да варим различните видове гъби?
  • Как да съхраняваме печурките - част 1 Как да съхраняваме печурките - част 1
  • Свинско с гъби в сметана Свинско с гъби в сметана
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
20.00лв. / 10.23 €

ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР

Коментари към Как да приготвяме гъбите - Втора част

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Как да приготвяме гъбите - Втора част
    www.framar.bg 
    на 18 August 2025 в 17:33
    Коментирайте "Как да приготвяме гъбите - Втора част"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Добре е да знаете ...
  • Кулинарни хитринки
  • Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
  • Колко време да варим различните видове гъби?
  • Свинско с гъби в сметана
  • Как да съхраняваме печурките - част 1
  • Лисичка, Жълтокафява миризливка, Фуниевидна орешарка
  • Гъби с чушки и лук, задушени във вино
  • Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
  • Гъбите помагат при деменция
  • Гъбена каша с лук и заквасена сметана
  • Задушен боб с гъби и зеленчуци
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Все по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреденВсе по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреден

Все по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреден

от 18 авг 2025г.Прочети повече
При кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохолаПри кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохола

При кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохола

от 18 авг 2025г.Прочети повече
Диета с ниско остатъчно съдържаниеДиета с ниско остатъчно съдържание

Диета с ниско остатъчно съдържание

от 18 авг 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 33 дни, 4 часа и 15 мин.

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 38 дни, 7 часа и 37 мин.
Всички

АНКЕТА

Как се спасявате от летните жеги?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ДУРЕКС ОВЛАЖНЯВАЩ ГЕЛ REAL FEEL 50 мл

АНАНТРА ФИМЕЙЛ ЗА ЖЕНИ таблетки * 14

АРТРОАКТАЛ тинктура 100 мл

ДОКТОР УАКДЕС КАНЧНАР ГУГУЛ капсули * 60

ТЕНА ИЗМИВАЩА ПЯНА 3 в 1 БЕЗ ИЗПЛАКВАНЕ 400 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

СТАФИСАГРИА D6 пилули 10 гр.

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 15:56:30

ДИКЛОФЕНАК ДУО капсули 75 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 15:53:54

БИСЕПТОЛ таблетки 400 мг / 80 мг * 28

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 15:52:38

МАГНАЛАБС КИСТОП капсули * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 15:32:52

АШВАГАНДА ЕКСТРАКТ капсули 470 мг * 100 GNC

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 15:31:21
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival