Кайсиев сос

Необходими продукти:
кайсии (може и сушени)
ликьор (или вино)
захар
Количеството на продуктите определяте сами, в зависимост от предпочитанията ви.
Начин на приготвяне:
Отделете костилките, залейте ги с вода, сложете захар и сварете сироп. Прецедете сиропа, с него полейте плодовете и сложете да се сварят. След това прецедете, към получената маса прибавете вино или ликьор и оставете да заври.
Сосът се поднася студен или топъл към различни сладки ястия и десерти.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
АРОМАНДИСЕ ЯПОНСКИ КЪРИ СОС 90 г
НовАРОМАНДИСЕ СОС ТАЙ С КЪРИ 90 г
НовКАРМОЛИС БОНБОНИ без захар 75 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Сладки сосове за десерти, сиропи
- Лекува ли витамин В17 рак?
- Кайсия - лечебни ползи и свойства
- Сос Бъфало
- Кайсиевите ядки – състав, ползи и противопоказания
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Печени кайсии с мащерка и мед
- Кайсия
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Карамелизирани кайсии
- Как да изсушим кайсии във фурна или на слънце
Коментари към Кайсиев сос