Кайсиев сос
Необходими продукти:
кайсии (може и сушени)
ликьор (или вино)
захар
Количеството на продуктите определяте сами, в зависимост от предпочитанията ви.
Начин на приготвяне:
Отделете костилките, залейте ги с вода, сложете захар и сварете сироп. Прецедете сиропа, с него полейте плодовете и сложете да се сварят. След това прецедете, към получената маса прибавете вино или ликьор и оставете да заври.
Сосът се поднася студен или топъл към различни сладки ястия и десерти.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОТЕЧ ZERO СОС 350 мл
ОЛ НУТРИШЪН КЕТЧУП 460 г
СФД НУТРИШЪН ДИЕТИЧЕН СОС БАРБЕКЮ 460 г
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Сладки сосове за десерти, сиропи
- Лекува ли витамин В17 рак?
- Кайсиевите ядки – състав, ползи и противопоказания
- Сос Бъфало
- Ликьор от нар
- Сос от топено сирене със сметана и кашкавал
- Пилешки пържоли в лимонов сос
- Пилешка пастърма с лютивка и червен пипер
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Домашен шоколадов ликьор Нутела
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
Коментари към Кайсиев сос