Италиански домашен сос
Необходими продукти:
1 супена лъжица смлян сух чесън
1 супена лъжица смлян сух лук
2 супени лъжици орегано
1 супена лъжица нарязан магданоз
1 супена лъжица захар
1 1/2 - 2 чаени лъжици сол
1 чаена лъжица смлян черен пипер
1 чаена лъжица сух босилек
1/4 чаена лъжица суха мащерка
1/2 чаена лъжица сушени семена целина
50 милилитра оцет
2 супени лъжици вода
100 милилитра зехтин
Начин на приготвяне:
Смесете всички сухи подправки в купа и разбъркайте добре. Тази смес може да използвате и в този й вид за овкусяване на ястия. За да приготвите сос за салати, към нея добавете оцета, водата и зехтина. Налейте в бутилка и разклатете няколко пъти. Това е класическата рецепта за соса. Понякога се слага прясна чили чушка и парченца домат.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОЛ НУТРИШЪН КЕТЧУП 460 г
СФД НУТРИШЪН ДИЕТИЧЕН СОС БАРБЕКЮ 460 г
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
БИОТЕЧ ZERO СОС 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Сос Бъфало
- Сос от топено сирене със сметана и кашкавал
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Пилешки пържоли в лимонов сос
- Пилешка пастърма с лютивка и червен пипер
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Паста от хрян с ябълка и сирене крема
- Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста
- Майонеза – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
Коментари към Италиански домашен сос