Италиански доматен сос Арабиата

Необходими продукти:
- 1 чаена лъжица зехтин
- 1 чаена чаша нарязан на ситно лук
- 4 наситнени скилидки чесън
- 3/8 чаена чаша червено вино
- 1 супена лъжица захар
- 1 супена лъжица свеж босилек, нарязан
- 1 чаена лъжица лют пипер на люспи
- 2 супени лъжици доматена паста
- 1 супена лъжица сок от лимон
- 1/2 чаена лъжица италиански микс подправки
- щипка черен пипер
- 2 консерви от 400 грама домати, нарязани
- 2 супени лъжици магданоз
Начин на приготвяне:
Затоплете зехтина и задушете лука с чесъна за 5 минути.
Добавете виното, захарта, лютия пипер, доматената паста, лимоновия сок, италианската подправка, черния пипер и доматите. Оставете да заври и намалете градусите на котлона. Нека къкри 5 минути (не слагайте капак).
Накрая прибавете магданоза. Доматения сос сервирайте веднага към любимата ви паста или разпределете в бурканчета и стерилизирайте.
Източник:
allrecipes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Доматени сосове
- Рецепти за пържени чушки и патладжани в доматен сос
- Патладжани с кашкавал и доматен сос
- Доматен сос за пица с лук, чесън, босилек и риган
- Сос болонезе
- Доматен сос с лук, чесън и дафинов лист
- Сос Маринара с лук и риган
- Доматен сос с чесън и босилек
- Доматено песто с бадеми
- Патладжани пармижано в доматен сос с чесън и босилек
- Доматен сос салца с чесън и магданоз
Коментари към Италиански доматен сос Арабиата