Начало Хранене Рецепти Основни ястия От картофи Испански пържени картофи с доматен сос

Испански пържени картофи с доматен сос

Испански пържени картофи с доматен сос - изображение

Необходими продукти:

  • 4 картофа
  • сол на вкус
  • 1 1/2 - 2 чаени чаши зехтин (за пържене)
  • 1 консерва доматен сос (400 грама)
  • 1 1/2 чаена лъжица горчица
  • 1 чаена лъжица сос Табаско (или друг чили сос)
  • 1 чаена лъжица сладък червен пипер
  • 1 чаена лъжица винен оцет

Начин на приготвяне:

Обелете картофите и ги разрежете през средата, след това още веднъж през средата по дължина и нарежете на неправилни кубчета (около 3-4 броя от всяка четвъртинка).

Подправете картофите обилно със сол, според вашия вкус.

Загрейте в дълбок тиган зехтин, който да покрива около 2 сантиметра от дъното. Когато мазнината е достатъчно сгорещена сложете част от картофите. Те трябва да започнат да се пържат веднага, ако не е достатъчно топъл зехтина, картофите ще поемат твърде много мазнина и ще станат меки и мазни.

Пържете зеленчука за около 10 минути, докато стане златист (пържете и според това, колко препържени харесвате картофите).

Когато са готови ги прехвърлете с решетъчна лъжица върху чиния, застлана с хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.

В малка касерола сложете 1-2 супени лъжици зехтин. След като се стопли, добавете доматения сос и задушавайте за 5 минути. Намалете температурата на котлона и сложете горчицата при доматите. Следва лютия сос, червения пипер. Разбъркайте добре и подправете на вкус (със сол и още чили сос, ако желаете).

Сервирайте картофите полети с доматения сос. Поднесете с клечки за зъби вместо прибори.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноХранене при...Храни и ястияАлт. медицинаДиетиСнимкиЛайфстайлНовиниБотаникаЛечения