Зелен фасул с яйца и шунка на фурна
Необходими продукти:
- 300 грама зелен фасул
- 100 грама шунка
- 2 яйца
- 2 домата
- 2-3 скилидки чесън
- олио
- подправки
Начин на приготвяне:
Измийте зеления фасул, отрежете грубите краища, а шушулките разрежете на парчета с дължина 3-4 сантиметра.
Сварете ги до полуготовност в подсолена вода, която след това отцедете с помощта на гевгир.
Шунката нарежете на малки парчета, запържете ги леко в неголямо количество нагорещено олио.
Доматите обелете, нарежете и прибавете при зеления фасул заедно с шунката и намачкания чесън.
Задушете всичко за няколко минути, прехвърлете в тава и залейте с двете яйца, които преди това разбийте с малко сол и черен пипер.
Поставете съда във фурната на 180-200 градуса до пълна готовност на продуктите.
Може да приготвите ястието в тиган върху котлона. В този случай бъркайте до готовност на яйцата.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: doma-edim.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Зелен фасул (зелен боб) - състав, ползи и противопоказания
- Салата от зелен боб и дресинг с балсамов оцет
- Зелен и жълт боб с чесън и лимон
- Салата от зелен фасул с моркови
- Зелен фасул с лук, домати и чесън
- Пъстра зеленчукова салата с царевица и зелен боб
- Вижте 5 здравни ползи от консумацията на зелен фасул
- Рецепти за туршия със зелен боб
- Веган запеканка със зелен фасул и лук
- Паниран зелен фасул на фурна с чеснов сос
Коментари към Зелен фасул с яйца и шунка на фурна