Начало Хранене Рецепти Основни ястия От зърнени и бобови Зелен фасул с яйца и шунка на фурна

Зелен фасул с яйца и шунка на фурна

Зелен фасул с яйца и шунка на фурна - изображение

Необходими продукти:

  • 300 грама зелен фасул
  • 100 грама шунка
  • 2 яйца
  • 2 домата
  • 2-3 скилидки чесън
  • олио
  • подправки


Начин на приготвяне:

Измийте зеления фасул, отрежете грубите краища, а шушулките разрежете на парчета с дължина 3-4 сантиметра.

Сварете ги до полуготовност в подсолена вода, която след това отцедете с помощта на гевгир.

Шунката нарежете на малки парчета, запържете ги леко в неголямо количество нагорещено олио.

Доматите обелете, нарежете и прибавете при зеления фасул заедно с шунката и намачкания чесън.

Задушете всичко за няколко минути, прехвърлете в тава и залейте с двете яйца, които преди това разбийте с малко сол и черен пипер.

Поставете съда във фурната на 180-200 градуса до пълна готовност на продуктите.

Може да приготвите ястието в тиган върху котлона. В този случай бъркайте до готовност на яйцата.


Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: doma-edim.ru

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияРецептиЛюбопитноЗдравни съветиБотаникаДиетиЛайфстайл