Зелен фасул с лук в доматен сос

Необходими продукти:
200 грама зелен фасул
50 грама доматено пюре или доматен сос
1 глава лук
сол, пипер, магданоз - на вкус
Необходими продукти:
Разрежете всяка бобена шушулка на 2 - 3 части (в зависимост от размера), сложете във вряща подсолена вода и варете в продължение на 10 минути. През това време загрейте тиган, налейте малко олио и запържете нарязания лук. Към него добавете сварения фасул, подправките и разбъркайте. Накрая сложете и доматеното пюре, няколко лъжици вода, сол, отново разбъркайте и оставете ястието да се задушава 5 минути под капак.
Може да поднесете зеления фасул и топъл, и студен. Също поръсете с нарязан магданоз по желание.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Зелен фасул (зелен боб) - състав, ползи и противопоказания
- Салата от зелен боб и дресинг с балсамов оцет
- Салата от зелен фасул, спанак и домати
- Препечен зелен боб с чесън
- Печен зелен боб под хрупкава коричка с пържен лук
- Веган запеканка със зелен фасул и лук
- Паниран зелен фасул на фурна с чеснов сос
- Зелен фасул с яйца и шунка на фурна
- Зелена салата с едамаме, фъстъчен сос и тофу
- Зелен боб с гъби и пармезан
Коментари към Зелен фасул с лук в доматен сос