Зеленчуков щрудел
Необходими продукти:
150 г замразено бутер тесто
200 г манголд (листно цвекло)
1 перо зелен лук
150 г тиква
30 г сирене
1 с. л. масло
1 с. л. счукани орехи
1 яйце + 1 жълтък за намазване
смлян червен пипер
1 с. л. прясно мляко
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Размразете тестото, измийте и нарежете на едро листното цвекло, зеления лук - на ситно, а тиквата на малки кубчета. Натрошете сиренето.
Задушете зеления лук и тиквата в маслото за 4 минути. Прибавете листното цвекло, задушете за още 2 минути и оставате да изстива. Сложете орехите, яйцето, сиренето, червен и черен пипер, сол.
Разстелете тестото, върху него сложете плънката, затворете краищата и навийте на руло. Поставете го в подмазана тава и го намажете със смес от разбития жълтък и прясното мляко.
Сложете да се пече в продължение на 35 минути при 200 градуса, като на дъното на фурната поставите съд с вода или използвайте подходящ режим на печене, ако фурната ви има такъв.
Нарежете на парчета готовия щрудел и поднесете върху листа листно цвекло.
С плънката може да импровизирате.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ябълков щрудел от лаваш с кайсиево сладко и орехи
- Тиквен щрудел с орехи и канела
- Щрудел от точени кори с круши и канела
- Тиквен щрудел от лаваш с моцарела и сусам
- Хрупкав ябълков щрудел със стафиди и орехи
- Щрудел със сьомга и кисело зеле
- Ябълков щрудел със стафиди и бадеми
- Солен щрудел с плънка от бекон, лук и кашкавал
- Картофен щрудел от бутер тесто с кренвирши
- Щрудел с плънка от извара и стафиди
Коментари към Зеленчуков щрудел