Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Зеленчукови шишчета с кашкавал в тесто

Зеленчукови шишчета с кашкавал в тесто

Зеленчукови шишчета с кашкавал в тесто - изображение

Необходими продукти:

  • 1 средна тиквичка
  • 1 среден патладжан
  • 2 чушки
  • 3-5 домата
  • 200-250 грама кашкавал
  • сол, подправки (куркума, къри, смлян черен пипер и други)
  • олио

За тестото:

  • 150 милилитра кисело мляко или кефир
  • 150 милилитра вода
  • 1 чаена лъжица (без връх) едра сол
  • подправки: по 1/2 чаена лъжица (или на вкус) къри, черен пипер, куркума
  • 200 грама пшенично брашно

 

Начин на приготвяне:

Нарежете зеленчуците (с изключение на доматите) на кубчета с дължина на страната 2-2,5 сантиметра (патладжаните е добре да обелите преди това).

зеленчуци

Смесете ги в купа, поръсете с подправките и разбъркайте. Оставете поне за 30 минути.

зеленчуци

Направете тесто от киселото мляко, водата, брашното и подправете. то трябва да бъде гъсто, за да не се разтече в съда по време на пърженето.

тесто

Доматите и кашкавала нарежете на еднакви по размер с останалите продукти кубчета.

кашкавал

Нанижете всичко приготвено върху шишчета в произволна последователност.

зеленчуци

След това потопете всяко в гъстото тесто, което разпределете равномерно върху хапките, като си помагате с лъжица.

тесто

Изпържете от двете страни (по 6-8 минути всяка) в горещо олио, което да заема около 2-3 сантиметра от височината на съда. Шишчетата разполагайте на разстояние едно от друго, за да не се слепят. Затворете тигана с капак.

зеленчуци

зеленчуци

Готовите изваждайте върху хартия, за да поеме тя излишната мазнина.

зеленчуци

 

Добър апетит!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vegetarianrecept.ru

Още по темата:

3.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноЗдравни съветиСнимкиДиетиХранене при...ЛайфстайлАлтернативна медицинаБотаникаНовиниЛеченияХрани и ястия