Зеленчукова телешка яхния
Необходими продукти:
- 1 1/2 чаена лъжица зехтин
- 750 грама телешко месо, нарязано на хапки
- 1 глава лук, нарязан на ситно
- 2 нарязани моркова
- 5 гъби - нарязани на четвъртинки
- 7 шушулки зелен боб
- 2 чаени чаши телешки бульон
- 2 супени лъжици доматена паста
- 1 чаена лъжица суха подправка за сос грейви
Начин на приготвяне:
Запържете лука в зехтина, докато омекне и започне да променя цвета си.
Добавете телешкото и пържете, докато покафенее.
Намалете температурата на котлона и добавете останалите зеленчуци. Подправете и накрая сложете доматената паста и бульона.
Варете час - час и половина, докато телешките късчета са напълно сварени.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bestrecipes.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И КАРТОФИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Телешко със сушени сини сливи и картофи в гърне
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Пикантна яхния от леща и нахут
- Талиатели с телешко месо - Бьоф Строганов
- Яхния с телешки език, картофи и зеленчуци
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Яхния с ребърца, картофи и грах
- Яхния с телешка кайма, картофи, целина и горчица
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
Коментари към Зеленчукова телешка яхния