Зеленчукова баклава с чесън, зелен лук и млечна заливка
Необходими продукти:
връзка зелен лук
няколко скилидки чесън (по ваш вкус)
4 тиквички
чаена лъжица смлян кимион
400 грама точени кори
200 грама сирене (може Фета)
чаена чаша натурално кисело мляко
зехтин
сол, щипка кайенски пипер, черен пипер
2 супени лъжици ситно нарязани листа джоджен
Начин на приготвяне:
Настържете едро тиквичките и отцедете течността им. Прибавете ситно нарязаните зелен лук, чесън, натрошеното сирене и подправете сместа. Разбъркайте.
Подмажете тава със зехтин и подредете няколко точени кори. Върху тях разпределете част от плънката, отново кори, плънка и така до изчерпване на продуктите.
Завършете с тесто, което намажете със зехтин.
Изпечете баницата в загрята фурна (необходимото време е между 30 и 45 минути в зависимост от това дали тиквичките са по-стари или не).
В отделен съд смесете киселото мляко с кайенския пипер и джоджена. Разбъркайте и с този сос намажете интересната зеленчукова баклава, когато се охлади.
Да ви е вкусно!
Снимка: diamiss.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Банички със сирене
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Хрупкави пръчици от тиквички с пармезан
- Бухтички
- Защо тиквичките са толкова полезни за здравето?
- Лодки от бутер тесто с плънка от свинско с гъби, елда и лук
- Бутер баница с плънка от кисело зеле и гъби
- Бутерки със спанак, сирене и чесън
- Рецепти за тиквички с пармезан на фурна
- Пълнени тиквички с булгур и гъби
Коментари към Зеленчукова баклава с чесън, зелен лук и млечна заливка