Зеленчукова баклава с чесън, зелен лук и млечна заливка

Необходими продукти:
връзка зелен лук
няколко скилидки чесън (по ваш вкус)
4 тиквички
чаена лъжица смлян кимион
400 грама точени кори
200 грама сирене (може Фета)
чаена чаша натурално кисело мляко
зехтин
сол, щипка кайенски пипер, черен пипер
2 супени лъжици ситно нарязани листа джоджен
Начин на приготвяне:
Настържете едро тиквичките и отцедете течността им. Прибавете ситно нарязаните зелен лук, чесън, натрошеното сирене и подправете сместа. Разбъркайте.
Подмажете тава със зехтин и подредете няколко точени кори. Върху тях разпределете част от плънката, отново кори, плънка и така до изчерпване на продуктите.
Завършете с тесто, което намажете със зехтин.
Изпечете баницата в загрята фурна (необходимото време е между 30 и 45 минути в зависимост от това дали тиквичките са по-стари или не).
В отделен съд смесете киселото мляко с кайенския пипер и джоджена. Разбъркайте и с този сос намажете интересната зеленчукова баклава, когато се охлади.
Да ви е вкусно!
Снимка: diamiss.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Гриловани мариновани тиквички
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Направете пържените тиквички по-здравословни във фурната
- Милфьой от тиквички с шунка и кашкавал
- Цвят от тиквичка - ползи и вреди
- Фритата от тиквички с чесън, лук и кашкавал
- Огретен от тиквички с пармезан и яйчена заливка
- Тортиля с тиквички, зеленчуци и подправки
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
Коментари към Зеленчукова баклава с чесън, зелен лук и млечна заливка