Зеленчукова баклава с чесън, зелен лук и млечна заливка
Необходими продукти:
връзка зелен лук
няколко скилидки чесън (по ваш вкус)
4 тиквички
чаена лъжица смлян кимион
400 грама точени кори
200 грама сирене (може Фета)
чаена чаша натурално кисело мляко
зехтин
сол, щипка кайенски пипер, черен пипер
2 супени лъжици ситно нарязани листа джоджен
Начин на приготвяне:
Настържете едро тиквичките и отцедете течността им. Прибавете ситно нарязаните зелен лук, чесън, натрошеното сирене и подправете сместа. Разбъркайте.
Подмажете тава със зехтин и подредете няколко точени кори. Върху тях разпределете част от плънката, отново кори, плънка и така до изчерпване на продуктите.
Завършете с тесто, което намажете със зехтин.
Изпечете баницата в загрята фурна (необходимото време е между 30 и 45 минути в зависимост от това дали тиквичките са по-стари или не).
В отделен съд смесете киселото мляко с кайенския пипер и джоджена. Разбъркайте и с този сос намажете интересната зеленчукова баклава, когато се охлади.
Да ви е вкусно!
Снимка: diamiss.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Бутер банички с шунка и кашкавал
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Тиквички с ориз и пилешко месо
- Пурички от кори за баница със спанак, сьомга и фета
- Банички със сирене
- Банички с шунка, кашкавал и маслини
- Рецепти за дърпана баница със сирене
- 10 интересни начина за оформяне на любимите ви тестени изделия
- Бутер баница с кайма
Коментари към Зеленчукова баклава с чесън, зелен лук и млечна заливка