Зелени гюзлеми с масло
Необходими продукти:
за тестото
- 3 супени лъжици брашно
- 50 милилитра топла вода
- половин щипка сол
- 1 супена лъжица масло
за плънката
- 1 връзка зелен лук, измита и нарязана ситно
- сол, черен пипер
- 1 супена лъжица зехтин
Начин на приготвяне:
В купа сложете продуктите за тестото и го замесете. Оставете да втаса, а през това време в друг съд сложете лука, подсолете и подправете с черен пипер и зехтин.
Разрежете тестото на части, разточете кори, гарнирайте всяка с 1-2 лъжички от плънката, завийте на руло, а след това на охлюв.
Разточете всеки в кръгла форма, разтопете, сгорещете масло и запечете гюзлемите и от двете страни. Отцедете върху кухненско руло, разрежете и поднесете топлички.
Добър апетит!
Източник: www.the350degreeoven.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
ТЕРАЗАЛ ОРАЛ ЗА ДЕЦА ЯГОДА дъвчащи таблетки * 18
НовГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ТЕРАЗАЛ ОРАЛ ЕВКАЛИПТ дъвчащи таблетки * 12
НовГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Обикновен маслен крем
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Салата от маслини и лук
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Направете си домашен антивирусен оксимел с мощно действие против грип
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Облекчете синузита с лук
Коментари към Зелени гюзлеми с масло