Зелени гюзлеми с масло

Необходими продукти:
за тестото
- 3 супени лъжици брашно
- 50 милилитра топла вода
- половин щипка сол
- 1 супена лъжица масло
за плънката
- 1 връзка зелен лук, измита и нарязана ситно
- сол, черен пипер
- 1 супена лъжица зехтин
Начин на приготвяне:
В купа сложете продуктите за тестото и го замесете. Оставете да втаса, а през това време в друг съд сложете лука, подсолете и подправете с черен пипер и зехтин.
Разрежете тестото на части, разточете кори, гарнирайте всяка с 1-2 лъжички от плънката, завийте на руло, а след това на охлюв.
Разточете всеки в кръгла форма, разтопете, сгорещете масло и запечете гюзлемите и от двете страни. Отцедете върху кухненско руло, разрежете и поднесете топлички.
Добър апетит!
Източник: www.the350degreeoven.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Пилешки дробчета с лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Лучени кръгчета на скара
- Маринован лук, печен на барбекю
- Синапено масло – хранителен състав, ползи и странични ефекти
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Как да извадим лука и да го съхраним здрав до другото лято?
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
Коментари към Зелени гюзлеми с масло