Зелени гюзлеми с масло
Необходими продукти:
за тестото
- 3 супени лъжици брашно
- 50 милилитра топла вода
- половин щипка сол
- 1 супена лъжица масло
за плънката
- 1 връзка зелен лук, измита и нарязана ситно
- сол, черен пипер
- 1 супена лъжица зехтин
Начин на приготвяне:
В купа сложете продуктите за тестото и го замесете. Оставете да втаса, а през това време в друг съд сложете лука, подсолете и подправете с черен пипер и зехтин.
Разрежете тестото на части, разточете кори, гарнирайте всяка с 1-2 лъжички от плънката, завийте на руло, а след това на охлюв.
Разточете всеки в кръгла форма, разтопете, сгорещете масло и запечете гюзлемите и от двете страни. Отцедете върху кухненско руло, разрежете и поднесете топлички.
Добър апетит!
Източник: www.the350degreeoven.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАСЛО ОТ ПШЕНИЧЕН ЗАРОДИШ 100 мл АГРОСЕЛПРОМ
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Великденски курабии с масло
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Зелен лук (перо) – хранителен състав и ползи за здравето
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Маринован лук, печен на барбекю
- Обикновен маслен крем
- Карамелизиран червен лук с балсамов оцет
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
Коментари към Зелени гюзлеми с масло