Зелени гюзлеми с масло
Необходими продукти:
за тестото
- 3 супени лъжици брашно
- 50 милилитра топла вода
- половин щипка сол
- 1 супена лъжица масло
за плънката
- 1 връзка зелен лук, измита и нарязана ситно
- сол, черен пипер
- 1 супена лъжица зехтин
Начин на приготвяне:
В купа сложете продуктите за тестото и го замесете. Оставете да втаса, а през това време в друг съд сложете лука, подсолете и подправете с черен пипер и зехтин.
Разрежете тестото на части, разточете кори, гарнирайте всяка с 1-2 лъжички от плънката, завийте на руло, а след това на охлюв.
Разточете всеки в кръгла форма, разтопете, сгорещете масло и запечете гюзлемите и от двете страни. Отцедете върху кухненско руло, разрежете и поднесете топлички.
Добър апетит!
Източник: www.the350degreeoven.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
ПРОМОГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С ЛЕКО КИСЕЛ ВКУС 70 г
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Пилешки дробчета с лук
- Обикновен маслен крем
- Ползи и вреди на червения лук
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Печен боб с лук
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Масло или маргарин - кое е по-доброто за сърцето?
Коментари към Зелени гюзлеми с масло