Зелена салата с леща и ябълка

Тази салата с леща, фета сирене и ябълка е удовлетворяващо вегетарианско предястие за хапване на обяд. За да спестите време, използвайте леща от консерва, но не забравяйте да я изплакнете, преди да я добавите към салатата.
Необходими продукти:
- 1 и 1/2 чаши микс зелена салата
- 1/2 чаша варена леща (или 1 консерва)
- 1 ябълка (нарязана на парчета)
- 1 и 1/2 супени лъжици натрошено фета сирене
- 1 супена лъжица оцет (винен, ябълков или друг)
- 2 чаени лъжички зехтин
Начин на приготвяне:
Измийте микса зелена салата и го изсипете в чиния. Добавете лещата и декорирайте с парченца ябълка и натрошено фета сирене. Овкусете с оцет и зехтин.
Насладете се!
Източник:
eatingwell.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Свежа салата с къпини, шунка и синьо сирене
- Зеленчукова салата с телешко месо
- Салата от зеленолистни с тиквички, краставици и сварени яйца
- На родния пазар има листни зеленчуци, замърсени с бактерии
- Зелена салата с чери домати, сусам и прошуто
- Зелена салата със спанак, копър, сметана и гъби
- Зелена салата с тиквички, репички и яйце
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Зеленолистна салата с авокадо и яйца
- Салата Цезар с тофу, пармезан и дресинг от кашу
Коментари към Зелена салата с леща и ябълка