Начало Хранене Рецепти Основни ястия От картофи Захаросани сладки картофи батати

Захаросани сладки картофи батати

Захаросани сладки картофи батати - изображение

Необходими продукти:

  • 1 килограм батати (сладки картофи)
  • 1 чаена чаша кафява захар
  • 1/4 чаена чаша масло
  • 1/2 чаена чаша вода
  • 1 супена лъжица сол
  • 1 супена лъжица ябълков оцет
  • 1/8 чаена лъжица канела
  • 1/8 чаена лъжица бахар
  • 1/8 чаена лъжица джинджифил

 

Начин на приготвяне:

Нарежете батата на кръгчета, дебели 1 сантиметър.

Подредете резените в тава, покрита с хартия за печене, едно до друго, като оставите малко разстояние между тях. Оставете настрана.

В касерола комбинирайте кафявата захар, маслото, солта и водата. Оставете сместа да заври (ако имате термометър, измерете стойност от 104 градуса), добавете ябълковия оцет, джинджифила, бахара и канелата, след което излейте получената смес върху картофите, за да покриете всички резени.

Покрийте тавата с алуминиево фолио и я поставете в студена фурна. Включете на 120 градуса и оставете картофите да се пекат. На всеки 20 минути ги обливайте със сиропа и ги обръщайте. След около 1 час и 15 минути ще са готови.

Тогава свалете фолиото и продължете да печете, докато се карамелизират, като от време на време обръщайте картофите - още около 30 минути.

Изчакайте да се охладят, преди да сервирате.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: seriouseats.com

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиХрани и ястияРецептиЛюбопитноБотаника